LUGI – Sveriges talangfabrik, nästa LUGI-spelare att bli proffs

2016 kom en ganska stukad V6:a från Hammarby till LUGI för att försöka ta en sista chans att kunna få speltid och etablera sig i Handbollsligan. Han hade varit tredjevalet i Hammarby och inte fått någon speltid att tala om. Självförtroendet var lågt men revanschlusten var hög så när möjligheten att slå sig in i LUGIs trupp uppenbarade sig, såg Lucas Pellas sin chans.

Och han tog den.

OCH som han tog den!

Han visade direkt för sin nya tränare Tomas Axnér att han skulle bli LUGIs nya förstaval på V6 och Tomas tog direkt sin nya adept under sin vingar. All den inneboende kapaciteten som fanns i Lucas lyckades de tillsammans få ut och de lyckades även utveckla både Lucas svagare sidor men framförallt hans spetsattribut.

Förra säsongen nämndes Lucas som Handbollsligans bästa V6a och man pratade om en osannolik karriär, från bänken och tankar på att lägga ner handbollskarriären till att spela non stopp i LUGI och dessutom nämnas som seriens bästa spelare på sin position.

Men resan tog inte slut där, Lucas hade inte peakat än!

När LUGI:s under förra säsongen tappade sin notoriska målskytt Hampus Jildenbäck uppstod det plötsligt en roll som behövde fyllas. Lucas Pellas var inte sen på att ta ett ännu större ansvar i laget och när sen även Alfred Jönsson också gick till proffslivet inför denna säsongen så klev Lucas Pellas fram ännu mer.

Det gick så bra att han hastigt och lustigt fick debutera i landslaget. Oavsett om Lucas spelade med vinröd eller gul tröja så fortsatte han att spela sitt eget spel och bidrog även i landslaget med så mycket att han belönades med en plats i EM-truppen!

I nyss avslutade EM kan man lugnt säga att Lucas Pellas tog väl vara på sin speltid. Precis som inför varje ny utmaning Lucas ställts inför så presterade han efter förutsättningarna med bravur.

Efter dessa årens hysteriska utveckling är det bara naturligt att vi nu får se Lucas Pellas fortsätta sin resa på en större scen än den svenska Handbollsligan. Det som är anmärkningsvärt är att Lucas resa nu går vidare i en av Europas bästa klubbar. De har verkligen gjort sin scouting bra, ju större utmaningar Lucas Pellas ställs inför desto mer har han presterat!

Hela föreningen LUGI Handboll önskar nu Lucas Pellas ett stort lycka till  i sin vidare handbollskarriär, vi vet att du inte ens nu har peakat och ser fram att följa din fortsatta utveckling på de allra största handbollsscenerna.

Kör hårt Lucas!

Vad säger då Lucas själv!

Lucas själv tycker att det varit några fantastiska år som nu slutat i proffskontrakt.

Men vi måste först prata lite om EM!

– Jag fick hoppa in i första matchen mot Schweiz i slutet, det var min premiär i riktiga tävlingsmatcher i mästerskap. Nästa inhopp blev mot Norge där jag fick lite mer speltid. Och det gick bra med 5 mål varav 4 på straff.

Men hur vågade du gå in och lägga dessa straffar i en fullsatt Malmöarena?

– Jag känner mig ganska trygg i straffkast och eftersom vi missat två tidigare i matchen så kunde det inte bli värre. Och sedan trodde jag att Bergerud i Norgemålet inte hade studerat mina varianter och det stämde ju.

Och sedan blev det hela matchen mot Ungern!

– Det var skoj. Och här blev det också 5 mål men där 4 var spelmål. En fantastisk upplevelse.

Och nu bär det av ut i stora handbollsvärlden! Var det under EM som pusselbitarna kom på plats?

– Ska verkligen bli spännande. Ja när verkligen kontakten togs så gick det ganska snabbt. Hann knappt kommunicera med familjen om det. Men nu är det på plats. En barndomsdröm som fallit på plats. Att få spela på högsta internationella nivå ska bli roligt och utmanande.

Och ditt mål?

– Det är att fortsätta att utvecklas och att försöka ta en plats i landslaget och att få spela Champions League i nya klubben.

Hade du trott det innan du kom till Lund?

– Nej verkligen inte. Men det är tack vare LUGI och Tomas (Axnér) som detta har kunnat bli verklighet. Jag har verkligen allt att tacka dessa för att min dröm blivit verklighet. Allt eftersom tiden har gått har jag fått större och större ansvar som har lett både till landslaget och proffslivet.

När blir det aktuellt?

– I juli kommer jag och min flickvän flytta. Men först ska vi fullfölja säsongen här i LUGI och spela slutspel. Det är det viktigaste just nu!

Som framgår ovan så unnar vi dig all lycka och framgång.

Ny klubbadress kommer att framgå i ett pressrelease under torsdagen.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.