LUGI startar upp Beachhandboll

 

LUGI utökar sitt erbjudande och adderar ett nytt verksamhetsområde med LUGI Beachhandboll. Ett naturligt steg i klubbens utveckling att bidra till handbollsutvecklingen både nationellt och internationellt.

 

Beachhandbollen har blivit större internationellt sedan början på 2000-talet. Med ett VM 2004 har sporten vuxit sig allt starkare och sporten fick sitt stora genombrott internationellt genom Ungdoms OS 2018. Internationellt finns det stora förhoppningar på att bli en del av det framtida seniora Olympiska programmet.

Nationellt är Svenska Handbollsförbundet i ett pågående arbete med att fortsätta stärka Sveriges position på den internationella Beachhandbollsscenen.

– För LUGI ligger det helt i linje med vår strategi, att utöka vårt erbjudande till både nya och redan existerande medlemmar genom att starta upp Beachhandboll. För oss är det självklart att bidra till svensk utveckling av sporten och nu ta ett mer strukturerat grepp för att kunna utbilda framtida landslagsspelare och vem vet, kanske tom ta någon SM-titel på vägen. För att säkerställa utvecklingen av Beachhandboll i klubben har vi rekryterat en av sveriges bästa instruktörer i Sasan Zanganeh, säger Patrik Bengtsson klubbchef i LUGI.

Sasan som var en av pionjärerna inom svensk Beachhandboll med att driva sporten framåt, främst i lundaregionen med hjälp av spelare från hela Sverige. Som en av de första att starta beachhandbollsförening i Skåne, utbildade han sig och arbetade för att främja sportens framfart i sydsverige. Från instruktörskurser, domarutbildningar och ledarskapspsykologi har Sasan över åren kombinerat kunskap och intryck från olika sporter och använder en metodik som främjar individens utveckling inom sporten. 

Sasan har varit verksam inom beachhandboll i över 10 år och har bl.a. utbildat många nuvarande landslagsspelare. Med två SM Silver 2015 och 2016 bärgades första SM guldeet 2017 följt av spel i Champions Cup, vilket är Beachhandbollens Champions League.

– För mig är det en självklarhet att spela beachhandboll på sommaren om man är ung eller gammal handbollsentusiast! Det är ett utmärkt sätt att främja sammanhållning, excellent fysik och fortsatt utveckling av spelarens totala arsenal av verktyg som gör hen till en bättre handbollsspelare och idrottsprofil. Med målet att förvalta intresset för Beachhandboll och ytterligare erbjuda en möjlighet till handbollsutövande till både nya som gamla medlemmar även under sommarhalvåret hälsar LUGI alla intresserade välkomna, säger Sasan Zanganeh verksamhetsansvarig Beachhandboll i LUGI.

 

Ni läser mer här.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.