LUGI stärker upp med spets och talang mellan stolparna.

Isabella Mouratidou

LUGI låter meddela att målvakterna för nästa säsong i SHE är på plats när man gjort klart med Isabella Mouratidou och Hanna Popaja också. Det är minst sagt en lovande kvartett med både spets, rutin och lovande talang man har mellan stolparna säsongen 2019/20.

Klubben har precis gjort klart med Esmeralda Fetahovic för kommande säsong och sedan tidigare lyft upp Nora Rasmusson i seniortruppen. Man har nu dessutom gjort klart med ytterligare två målvakter.

Isabella Mouratidou. Bella, -97, som kommer att göra sin fjärde elitseriesäsong efter att ha utbildats senaste åren i Sävehof med moderklubb Torslanda. Med rutin från både elitserien och landslag står hon för den spets klubben önskar komplettera med till nästa års säsong.

– Isabella, som tecknat ett tvåårsavtal, är en målvakt som kommer att kriga för att nå ytterligare framgång som kommer att bidra till att sporra och lyfta laget med sin härliga vinnarattityd och kämparglöd. Hon har kapacitet att avgöra matcher, något vi fick se prov på i matchen om finalplats mellan H65 och Sävehof där hon gjorde några viktiga räddningar i slutet och blev matchhjälte. Hon passar bra in i LUGIs profil, säger Patrik Bengtsson LUGIs klubbchef.

Förutom de två mer rutinerade målvakterna rekryterar man en av Sveriges mest lovande målvaktstalanger i Hanna Popaja född -02, som i helgen blev utsedd till bästa målvakt i sin åldersgrupp under USM i Uppsala. Målvaktstalangen från Malmö har redan tränat med LUGI sedan en tid tillbaka. 

– Jag har valt Lugi för att jag vet att jag kommer få en utmaning genom att träna med ett elitlag och vill se vart det kan leda. Samtidigt är det väldigt nära för mig då jag går på Polhemskolan i Lund och har hallen precis i närheten, säger Hanna Popaja.

– Både Bella och Hanna är spännande spelare som passar bra in i klubbens profil och klubbens långsiktiga mål. Vi är stolta över att dom bägge väljer att utbilda sig vidare i LUGI. Klubben är erkänd för sin talangutveckling och vi är stolta när spelare väljer oss med tydliga mål för sin karriär. Extra roligt också när vi får fortsatt förtroende av våra egna spelare, både rutinerade och talanger. Det skall bli väldigt spännande att följa alla de fyra målvakterna i framtiden, fortsätter Patrik Bengtsson.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.