LUGI starkast i skånederbyt

Första två-poängaren kom in på LUGI´s konto denna säsongen, när man på onsdagkvällen besegrade Kristianstad HK med 24-20 hemma i Sparbanken Skåne Arena. Stor segerorganisatör blev Tyra Axnér, som stod för 8 mål i matchen.

En målsnål inledning på matchen med bara 13 mål gjorda under de första 20 minuterna slutade till slut med LUGI-ledning med 12-8 i paus. En storspelande Hanna Popaja i hemmamålet fick ett klart övertag på gästerna när hon bland annat räddade två straffar i första halvlek. Annars inledde Julia Eriksson bäst i hemmalaget, men en lättare fingerskada gjorde att hon spelade endast försvar under resten av halvleken, där Emma Navne och Tyra Axnér stod för vars tre mål. Hos Kristianstad var det LUGI-bekanta Sara Carlström som stod för fart och fläkt framåt.

I andra halvlek höll hemmalaget försprånget trots ett aningen ryckigt och stundtals slarvigt passningsspel. Hanna i målet fick svårare att få tag i bollarna, men att Julia Eriksson var tillbaka framåt och bidrog hade stor del i triumfen idag. Eriksson, Axnér och Navne fick stundtals upp ett bra tempo i passningarna och hittade också in till Olivia Löfqvist på linjen. Och med mer matchträning kan vi säkert få se ett ännu bättre spel framåt. Skyttet från främst Tyra Axnér och Julia Eriksson var vasst när man väl fick och tog lägena. Tyra belönades också med priset som LUGI´s bästa spelare. Välförtjänt! Kul också att se comebackande Beatrice Nilsson vara på spelhumör och få göra tre mål i matchen. LUGI´s försvar höll också emot riktigt bra när bortalaget fick igång sitt snabba passningsspel.

Hanna Popaja stod för många fina räddningar

Hanna Popaja i första halvlek och Axnér i andra var LUGI´s främsta aktörer tillsammans med Julia Eriksson, medan Jovana Bogojevic och Sara Carlström var mest framträdande hos gästerna Kristianstad.

LUGI´s damer skulle på lördag spelat kval till European League, men LUGI´s motståndare, Kuban Krasnodar, släpps inte in i Sverige pga gällande coronarestriktioner. Därför blir det ingen match och LUGI tvingas att lämna walk over… Det kan tyckas fel och konstigt, men tyvärr så är reglerna sådana. Således blir det inget europaspel för LUGI´s damer denna säsongen. Vi får glädjas åt två poäng efter kvällens match istället.

Nästa match blir istället onsdagen den 13/10 borta mot Boden.