LUGI ställer återigen upp med två lag i P18 klassen i USM

Den gångna helgen inleddes USM i P18-klassen. Detta under lite speciella former på grund av Covid 19. LUGI ställer upp med två lag. Ett lag med stommen i HU som har varit i Härryda i Västergötland och ett lag med stommen i HJ som har varit i Växjö i Småland. Det förstnämnda spelar under namnet LUGI HF och det senare spelar under namnet HK Farmen.

Målsättningen för de två lagen skiljer sig åt. För HU/LUGI HF handlar det om att gå till finalspelet och slåss om medaljerna. För HJ/HK Farmen handlar det om utveckling och prestation framför resultat.

HK Farmen hade fått en tuff lottning och fick följaktligen ett tufft steg 1. Bra motstånd innebar att resultaten gick emot laget. Prestationerna blev dock bättre och bättre efter hand och det nya spelet börjar sitta allt bättre. Nu blir det att ladda om i steg 2 och därifrån försöka nå steg 3. Med rätt attityd kommer utveckling och det visade laget denna helg.

LUGI HF hade fått en tacksammare lottning. Den största utmaningen blev istället att spela med vax istället för klister vilket killarna fick information om på träningen i fredags. Inget av lagen i gruppen var trots det i närheten av att utmana och laget gick följaktligen obesegrat genom gruppen med en minsta segermarginal på elva bollar. LUGI HF är därmed klart för steg 3 som spelas i början av nästa år.

Båda lagen rapporterar om väl genomförda arrangemang av både Växjö HF och Härryda HK och tackar för gästfriheten.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.