LUGI-spelare laddar inför U17-läger med kommande landskamper och ett EM

 

Foto från vänster: Elise Lönnegren, Perla Rainey Malmberg och Elma Sokolovic

 

Tre spelare från LUGI är uttagna till U17-damernas läger och i sommar väntar de första landskamperna.

 

Elise Lönnegren, Perla Rainey Malmberg och Elma Sokolovic från klubben, gör sig därför redo för att nu i helgen samlas för ett tre dagars U-landslagsläger i Partille.

Elise och Perla, som spelat tillsammans i LUGI i många år, känner sig redo och ser fram emot att få spela efter många inställda turneringar pga covid-19. Perla menar att det känns jätteroligt med denna möjlighet att få spela för sitt land.

“Samtidigt som det är på allra största allvar ser jag det som en stor bonus. För det är klubblaget som är det viktigaste för mig, men det är en superkul bonus som jag verkligen ser fram emot.” säger Perla. 

Förberedelserna är viktiga och inför helgen tränar dom tillsammans, äter ordentligt och vilar mycket så kroppen hinner återhämta sig. De ser det som en stor fördel att komma från många år inom LUGI där man har lärt sig hur man skall gå tillväga med träning, vila och kost för optimera sin prestation. 

”Det är en väldigt bra klubb som jag spelat i hela livet, där har jag utvecklats genom åren och alltid känt en stark teamkänsla. Jag känner att det är stor skillnad från andra klubbar. Vi som kommer från Skåne och då från LUGI har en bra känsla i teamet och har ett bra lagspel. Vi känner varandra väl och vi gör varandra bättre.” säger Elise. 

“Innan jag kom till LUGI hade jag låg skottarm och lite sämre teknik, men efter mina år i LUGI har tekniken blivit bättre och jag känner verkligen hur jag har utvecklats. Jag har även spelat i Utvecklingslaget så jag är van vid att spela med lite äldre spelare och jag känner mig väl förberedd.” fortsätter Perla. 

De menar att det kommer bli en stor utmaning och att det är tuff konkurrens. Samtidigt längtar de och tycker att det ska bli skönt att komma igång och få utlopp för sin energi.

“Det jag ser fram emot mest är att få spela med riktigt bra spelare som har ett så starkt fokus.” säger Elise. 

“Ju mer man tränar, ju bättre blir man och vi har även viljan som är viktig! Det sticker kanske ut att vara en vinnarskalle, men på ett bra sätt.” fortsätter Perla. 

Den 10-11 juli spelar U17-landslaget de första landskamperna mot Danmark och i augusti börjar U17-EM i Montenegro.

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.