LUGI spelade oavgjort mot serieledarna

En traditionell drabbning mellan LUGI och Sävehof under Lundaspelen med mycket publik stod på dagordningen. LUGI har haft svårt att plocka poäng de senaste matcherna och förhoppningen var väl inte stor mot serieledarna idag heller. Men LUGI gjorde det bra och pressade Sävehof och tog till slut en poäng. 27-27 slutade matchen.

LUGI började svagt och låg under med 1-5 efter 7 minuter. Då  var det dags för timeout och prata igenom bland annat försvarsspelet. Och den pausen hjälpte för LUGI. Sakta men säkert arbetade man sig fram till 6-6 efter 17 minuter. Sävehof tog ett nytt krafttag då och gick upp i en tremålsledning vilket oroade många Lundasupporters. Men skam den som ger sig. LUGI tog ett nytt tag och kom ikapp efter 30 minuter. 13-13 stod det på resultattavlan då. Ett bra försvars- och målvaktsspel de sista 23 minuterna har bidragit mycket till utjämningen. Framåt är det som vanligt Axel Månsson som bidrar till resultatet. 5 mål i första halvlek. På högerkanten har Måns Simonsson satt sina lägen till Simon Möllers förtvivlan i Sävehofsmålet. Även Kammenhed och Hesslekrans har satt vars två mål. Victor Hedberg hade 40 i räddningsprocent i första halvlek vilket enligt honom beror bland annat på ett bra försvarsspel.

Andra halvlek var väldigt lik den första. LUGI fick jaga ett och två måls underläge mest hela tiden. Men man kom ikapp några gånger. När det var ca en halv minut igen så satte Axel Andersson kvitteringen till 27-27. LUGI ska ha beröm för sitt försvarsspel och Victor Hedberg gjorde kanonräddningar när det återstod först ca 1,5 minut och sedan när det återstod 5 sek. Axel Månsson matade in mål hela tiden och kom upp i 9 mål varav 2 på straff.  André Tuzov kom igång i andra halvlek och gjorde då tre mål. Kammenhed kom upp i 4 mål och Måns Simonsson var 100-procentig med 4 mål. I Sävehof ska i första hand Felix Möller ha beröm för säkra avslut som ledde till 8 mål.

Sammanfattning är att LUGI-s försvarsspel lade grunden till 1 poäng i kväll.

Matchen spelare i Sävehof blev Felix Möller och i LUGI Axel Månsson.

Målskyttar LUGI: Axel Månsson 9, Assar Kammenhed 4, Måns Simonsson 4, André Tuzov 3, Adrian Hesslekrans 2, Mads Kragh Thomsen 2, Axel Andersson 1, Axel Janhall 1, Anton Bengtsson 1

Publik: 2585

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt

Nu är det uppehåll ända till februari. Vi passar på att önska alla ett GOTT NYTT ÅR!

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.