LUGI slutspelsklara – trots förlust

Trots förlust hemma mot OV Helsingborg är LUGI klara för sitt 11:e SM-slutspel i rad. Det står klart efter att tabellnian Eskilstuna Guif förlorat hemma mot HK Aranäs.

Med en skön bortaseger mot Aranäs i ryggen tog sig LUGI an OV Helsingborg på fredagskvällen. Gästerna från Sundets pärla kom däremot till spel med ett kryss samt förlust närmast i bagaget.

Inför avkast skiljdes lagen åt med 16 poäng i tabellen. En differens som inte speglade matchbilden. I stället bjöd Helsingborg upp till god kamp.

LUGI tog kommandot från start och stack tidigt iväg i ledning. Casper Käll inledde målskyttet för de vinröda. Fredrik Olsson och Isak Persson nätade varsin gång och efter tre minuter var ställningen 3–1 för hemmalaget.

OV Helsingborg replikerade snabbt och var efter drygt åtta minuter uppe i ledning. Matchen vägde dock över igen när LUGI genom två raka mål återtog ledningen.

Halvtidssiffrorna skrevs sedan 13–9 till LUGI som utnyttjade sitt övertalsspel under slutminuterna till fullo.

Under stora delar av andra halvlek behöll LUGI övertaget i målprotokollet. Men sakta men säkert jobbade sig gästerna ikapp. Linus Olsson i OV-kassen spelade upp sig samtidigt som Henrik Knudsen tog stort ansvar framåt.

I den 50:e minuten var det helt lika 23–23. Kort därefter kontrade OV till sig 24–23. Marc Uhd svarade med time-out.

Tyvärr hjälpte den föga då OV utökade två gånger om till 26–23. Det ville sig inte i LUGI:s uppställda anfallsspel medan OV sprang in enkla mål i andra fas.

Trots att Victor Hedberg parerade flera OV-skott mot slutet kunde inte LUGI hämta upp underläget. I stället skrevs slutsiffrorna 30–27 till gästande OV.

– Vi tog dumma avslut. De har mer rutin i sitt lag vilket syntes under slutet, kommenterade en besviken Casper Käll till CMore.

Men trots hemmaförlusten kan LUGI titulera sig ett slutspelslag våren 2021. Det står klart efter att Eskilstuna Guif föll hemma mot Aranäs med 23–32.

Nästa match för LUGI spelas borta mot IFK Ystad på tisdag kväll. Avkast i Ystad Arena är 19.00.

LUGI – OV Helsingborg 30–27 (13–9)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 8, Casper Käll 7, Isak Persson 4, Carl Möllerström 3, Markus Sjöbrink 2, Assar Kammenhed, Rasmus Nilsson, Hugo Forsberg.

Utvisningar, LUGI: 1×2 min. OV Helsingborg: 3×2 min + ett rött kort.