LUGI-seger mot Sävehof

LUGI fick, som bekant, med sig en poäng från förra matchen i SHE efter en otrolig upphämtning i slutet av den drabbningen. Dagens match mot Sävehof visade att det nog inte bara var en tillfällighet. LUGI vann med uddamålet, 28-27, mot ett topplag som stressades till en mängd tekniska fel.

Namnkunniga Sävehof började bäst, men hemmalaget hängde ändå med i inledningen. Gästernas tremålsledning såg ett tag ut att bli ännu större, men efter timeout och test med 7 mot 6, så var LUGI med hela vägen fram till sista sekunden av första halvlek. Tyra Axnér tryckte in sitt första och LUGI´s 14:e strax innan paus. Sävehof hade visserligen gjort 15, men det var ändå upplagt för en spännande andra halva. Emma Navne var målbäst på plan med sina 5 mål under första 30 minuterna. Sävehof, som i senaste matchen bortaslog Skuru, såg riktigt mänskliga ut. Samtidigt gjorde hemmalaget en riktigt stark insats före paus.

LUGI gjorde ingen vinröd supporter besviken, när man i inledningen av andra halvlek visade att man tänkte ge Sävehof en riktig match och inte släppa iväg några poäng frivilligt. Redan efter tre minuter var man uppe i ledning och man fortsatte att stressa fram en mängd tekniska fel hos motståndarna. Trots detta, så var gästerna uppe i ledning med 25-24 med drygt fem minuter kvar. Men efter en timeout och en straffräddning av Hanna Popaja, så var det LUGI som till slut kunde vända och hålla undan. Bataljen slutade till sist 28-27 i hemmafavör och sällan har vi väl sett ett gladare LUGI. Två nya poäng in på kontot. Dessutom två poäng som man kanske inte direkt hade räknat med att få med sig.

Ofelia Hallberg stod för en strong insats i matchen (arkivbild)

En grym laginsats av LUGI rakt igenom. Försvarsmässigt stod man riktigt bra och man stressade Sävehof gång på gång till felpass och bortkastade bollar. Kanske inte gästernas bästa match, men ingen skugga över hemmalagets insats ändå. Framåt var det främst Emma Navne som stod för mål och delikata framspelningar. Högsta betyg till Emma för hennes insats denna afton. Hon hade också god hjälp av sina kollegor på 9 meter. Tyra Axnér kom igång i andra halvlek och till stor glädje fick vi se lite av Hanna Flodmans kunnande också. Några riktiga projektiler avlossades av Flodman. Också kul att se spelare som Ofelia Hallberg och Filippa Hall ta för sig på planen.

LUGI saknade en hel drös med spelare idag. Albana Arifi, Julia Olsson och Beatrice Nilsson är skadade. Laura Nielsen och Jonna Jelbring fick inte delta i matchen eftersom det var en uppskjuten match (från 2020). Men de vinröda visade att laget har kapacitet att spela på en otroligt hög nivå ändå. En riktig laginsats gav två värdefulla och välförtjänta poäng.

Redan på fredag är det dags för nästa elddop. Då står Skuru för motståndet. Även den matchen spelas i Arenan. Ny skräll på gång, då?