LUGI-seger mot Kristianstad

Förberedelserna för säsongen är i full gång för damlaget. En av träningsmatcherna var mot Kristianstad på tisdagen. LUGI vann med 25-22 efter underläge 13-14 i halvlek.

För LUGI:s del började matchen på bästa sätt med en ledning på 6-1 efter 5 minuter. Men sedan blev slut på LUGI:s målkavlakad i första halvlek. Kristianstad arbetade sig in i matchen med ett bra försvarsspel medan LUGI hade problem i sitt försvarsspel.

–        Det är inte lätt att hitta sina positioner i försvaret när man är ny och ung som de flesta i uppställningen var idag och ska börja spela ett 3-2-1 försvar menar Dragan Brljevic.

På läktaren satt nämligen nästan en hel uppställning från laget med skador. Så det var många nya och unga spelare som matchades.

LUGI:s andra del av första halvlek är något som de flesta vill lägga till handlingarna. Men i andra halvlek så var tjejerna nytända och alerta främst i försvaret. Kristianstad hade svårt att hitta in till sina linjespelare (ofta två st) samt som LUGI var alerta även på motståndarnas skyttar.

Framåt var det bättre fart samt lite mer alternativ till avslut. Mycket av anfallet kretsar kring Hannah Flodman samt nyförvärvet från Kristianstad, Sara Carlström. Sara kommer att bli en bra förstärkning på niometer. Men det fanns många pigga ungdomar som kommer att bli goda förstärkningar på lite längre sikt.
Målvaktsrollen delades av tre stycken,  Isabella Mouratidou började och bytte efter 20 minuter till EM-silvermedaljören Hanna Popaja som sedan i sin tur lät Esmeralda Fetahovic inta platsen mellan stolparna de sista 20 minuterna. Esmeralda motade två straffar.

–        Utifrån förutsättningarna så gjorde vi en bra match. Vi ligger ca 2 veckor efter i träningen. Vi har några viktiga spelare som är borta ett par månader. Skoj att vi började hitta våra roller i försvarsspelet. Vi kan absolut inte ha för stora förväntningar på unga juniorspelare eller de som bara spelat div 1 tidigare säger en balanserad Dragan Brljevic efter matchen.

Hannah Flodman blev bästa målskytt i LUGI. Avslutningsmålet blev en kanon i krysset av Felicia Toth, en av två  LUGI-ungdomar som flyttats upp till A-truppen. Den andra är Tyra Axnér. Viktigt och skoj med vinsten idag.