LUGI-seger mot Heid

LUGI går till VM-vila med en seger i bagaget. I eftermiddagens match mot BK Heid vann hemmalaget med 27-23 och kunde därmed inkassera två efterlängtade poäng efter en rad matcher utan vinst. LUGI parkerar därmed på en fjärdeplats i tabellen under uppehållet.

Underläge med 0-2 vändes till ledning med 6-2 efter knappa 15 minuter mycket tack vare ett tight försvar och en duktig målvakt i Esmeralda Fetahovic. Heid’s namnkunniga lag repade sig dock igen och höll sedan avståndet på 4-5 måls underläge. En del slarv och tekniska fel framåt från LUGI hjälpte också till att hålla liv i matchen under första halvlek. Albana Arifi fastställde pausresultatet i sista sekunden till 14-9. Julia Olsson var målbäst i första halvlek med sina 3 mål.

Hemmalaget behöll greppet även i inledningen av andra halvlek, men hade svårt att få till något avgörande ryck. Istället var det gästerna som var uppe och nästan ifatt vid ställningen 18-16. Just då lyckades LUGI få till två fina kontringar som en följd av nyss inkomna Isabella Mouratidou´s räddningar och perfekt tajmade utkast till först Clara Lerby och sedan till Albana Arifi. Så här i efterhand, visade det sig nog bli matchavgörande, för efter det var känslan att hemmalaget hade bra koll på matchen. Man lät inte bortalaget komma närmare i målprotokollet fler gånger, utan LUGI kunde till slut ta en relativt komfortabel seger med 27-23 i en match som var underhållande och fartfylld vissa stunder och som innehöll en hel del finesser.

Gästande Heid har en namnkunnig uppställning på 9 meter med Elin Hallagård, Towe Andersson och Jessica Ehrnbring, som satte LUGI-försvaret på prov flera gånger. Ehrnbring fick priset som Heid´s bästa spelare idag. Välförtjänt!

I hemmalaget var det många som visade framfötterna idag. Maja Persson fick fin utdelning från linjen idag, medan Clara Lerby och kantkollegan Albana Arifi både kontrade och gjorde mål från sina kanter. På plussidan skall också nämnas LUGI´s målvakter, Esmeralda Fetahovic (även målskytt) och Isabella Mouratidou och på 9 meter tog Sarah Carlström för sig tillsammans med LUGI´s bästa spelare  idag, Julia Olsson. Julia blev också målbäst tillsammans med Maja Persson med 5 mål.

Som sagt, många plus efter dagens match. Skönt att gå till VM-uppehåll med en vinst både för laget och för nye tränaren, Kenneth Andersson.

Nu väntar alltså en dryg månads uppehåll i SHE. Nästa match för LUGI’s del blir den 19/12 borta mot Skövde.