LUGI-seger mot Heid

Efter förlusten mot Sävehof, så var BK Heid nästa lag på tur för LUGI Dam. Och de vinröda hade kommit över storförlusten mot serieledarna och drog åter in på vinnarspåret genom att vinna kvällens match med 25-20. Det satt dock hårt åt. Bottenkrigande Heid hängde med nästan hela matchen och någon bombsäker seger var det inte tal om.

LUGI tog ganska snabbt kommandot i matchen och tog ledningen med 5-1 innan hemmalaget tog sin första timeout. Efter det fick Heid bättre fart under skorna och kunde, mycket tack vare Clara Wolf i målet, både komma ikapp och även ta ledningen med 9-8 innan LUGI fick lite bättre utdelning och gick till pausledning med 12-10. En något hackig och en aning tempofattig första halvlek från båda lagen bjöd inte på någon större underhållning. Ändå, bra försvar och bra målvaktsspel från både Heid och LUGI. LUGI’s bästa målskytt i första halvlek var Cecilie Bjerre med tre fullträffar.

Inledningen av andra halvlek blev också en aning hafsig. LUGI tog timeout vid ställningen 16-14. Man drog också ifrån fram till ledning 20-16, men sedan kom en lång mållös period, där hemmalaget var så nära som 19-20 innan LUGI till slut knöt säcken och vann med 25-20. Men, som sagt, enkelt blev det aldrig. Heid kämpade på bra och hade häng på gästande LUGI både länge och väl. En ny vinst för LUGI, dock och två nya poäng in på kontot.

I Heid handlade mycket om målvakten Clara Wolf. Mycket duktig mellan stolparna och hon blev emellanåt ett spöke för LUGI-spelarna. Även Linn Hansson på vänsterkanten hade en bra dag med sina sju mål.

Cecilie Bjerre blev målbäst i LUGI med sina sju mål (arkivbild)

Sju mål gjorde också LUGI’s bästa målskytt för kvällen, Cecilie Bjerre. När hennes skytte sitter, så är hon en stor tillgång för de vinröda. Hanna Popaja i målet hade också en fin kväll med bara 20 insläppta mål bakom ett stabilt LUGI-försvar.

I och med vinsten, så tog LUGI ett kliv upp på fjärde plats i SHE-tabellen. En fjärdeplats, som kan befästas eller förbättras på söndag, när Kärra kommer på besök till Arenan i Lund.