LUGI räckte inte till mot Önnered

Ännu en viktig match där man hade förhoppning av poäng i bortamatchen mot Önnered. Men Önnered ansåg också att de behövde poäng. Trots en stark inledning av LUGI klarade man inte att stå emot Önnered som vann till slut med 32-29.

LUGI började bäst och ledde som mest med 1-6. Axel Andersson hade satt 3 av LUGI:s mål. Men så kom en utvisning som Önnered utnyttjade maximalt med 3-0. Kändes som LUGI tappade lite luft under denna period. Önnered fortsatte med både spelmål och kontringsmål och Pontus Zetterman hade en stor del i detta. Önnered tog ledningen efter ca 18 min med 8-7 och sedan fortsatte det till 15-12 i halvtid. Axel Månsson var väldigt duktig framåt och stod för 6 mål i den första halvleken och även Victor Hedberg hade en räddningsprocent på 42. LUGI hade 9 tekniska fel i första halvlek vilket är lite för mycket för att hålla jämna steg.

Andra fortsatte som slutet av första halvlek. Önnered utökade ledningen och ledde som mest med 6 mål. På 9-meter i LUGI levererade fortsatt Axel Månsson. I slutet av matchen närmade sig LUGI i målprotokollet och var så närma som ett mål vid 30-29 men man klarade inte fullfölja den sista ruschen. För Axel Månssons del blev det 11 mål och 7 assist. Även Axel Andersson får klart godkänt framåt med totalt 6 mål. I Önnered var det åter Pontus Zetterman som var målfarlig men även Markus Norrbrink var duktig. Målvakterna Victor Hedberg samt Sebastian Abrahamsson får klart godkänt. LUGI prövade med Kasper Hall i slutet av matchen. Till slut blev det 32-29 till Önnered.

Matchens lirare blev Axel Månsson i LUGI och Pontus Zetterman i Önnered.

Målskyttar LUGI: Axel Månsson 11, Axel Andersson 6, André Tuzov 3, Adrian Hesslekrans 2, Anton Bengtsson 2, Måns Simonsson 2, Mads Kragh Thomsen 1, Noah Wigén 1, Assar Kammenhed 1

Domare: Mattias Fält och Mikael Holm