LUGI poänglöst mot VästeråsIrsta

Efter den stabila insatsen i senaste matchen, var det idag dags att ta sig an VästeråsIrsta. Västeråslaget hade inför dagens match tre raka förluster. Men idag var det ombytta roller… Hemmalaget tog en säker seger med 31-21 mot ett LUGI, som inte fick mycket att stämma i dagens match.

Första halvlek dominerades stort av hemmalaget. Fd LUGI-keepern, Isabella Mouratidou, hade bestämt sig för att göra lördagseftermiddagen sur för sina forna lagkamrater. Med 10 räddningar och en mängd fina utkast såg hon och VästeråsIrsta till att gå till pausvila med en betryggande ledning med 18-10 mot ett LUGI som fullständigt körde fast framåt och som inte riktigt fick träff bakåt. Man hade svårt mot VI’s snabba anfallsspel och Ulrika Olssons skytte. Utvisningar på LUGI-spelare ställde också till det i läge där man kanske kunde ana lite kontakt i målprotokollet. Emma Navne drog på sig två tvåminutare och levde lite farligt inför andra halvlek.

Ett litet hopp tändes för LUGI i inledningen av andra halvlek, men hemmalaget repade snabbt mod igen och drog ifrån igen i målprotokollet. Sakta, men säkert, utökade man ledningen och segern var aldrig hotad. Som mest var Västerås uppe i en ledning med 12 mål, men det stannade till slut med 31-21.

Stora matchvinnare för VästeråsIrsta blev redan nämnda Isabella Mouratidou med sina 18 räddningar och Ulrika Olsson med 10 mål. Olsson fick dock syna det röda kortet efter sin tredje utvisning, men då var matchen redan avgjord.

LUGI, då? Jo, det var verkligen ingen match att minnas för framtiden. Ingen större lycka varken framåt eller bakåt. Dessutom 23 (!) tekniska fel i matchen. Alldeles för många mot ett, för dagen, urstarkt och motiverat hemmalag. Josefine Hultberg Dahlgren i målet bör dock rosas för sin insats mellan stolparna i andra halvlek.

Josefine Hultberg Dahlgren gjorde en godkänd insats mellan stolparna i andra halvlek (arkivbild)

Bara att ta nya tag för LUGI Dam. Närmast på lördag, när Skövde kommer på besök till Arenan.