LUGI och Skövde delade poängen

Efter den mindre bra insatsen i förra matchen mot VästeråsIrsta, så var det ett taggat LUGI som ställdes mot ett formstarkt Skövde HF. Och efter en jämn tillställning blev det till slut delad pott. 21-21 blev slutresultatet.

En något trög och sömnig inledning av hemmalaget utnyttjade Skövde till att snabbt gå upp i en 3-1-ledning. Efter det kom LUGI äntligen igång. Och det ordentligt! Från 1-3 till 7-3 gick man och det var främst Clara Lerby som fick fart under skorna och utnyttjade de lägen hon fick. Hemmalaget höll ledningen halvleken ut och efter en riktigt målsnål första halva var det ledning med 9-7 för vinrött. Att det inte blev fler mål ska främst tillskrivas de båda lagens målvakter, Annie  Linder i Skövde och Josefine Hultberg Dahlgren i LUGI. 

Och målvaktskampen fortsatte även i andra halvlek. Spelmässigt var det gästerna som inledde bäst med tre raka mål och det såg ett tag ut som om Skövde kopplat ett litet grepp om tillställningen när man drog ifrån en aning i målprotokollet. Dock ville LUGI annat när man först kom ikapp till 16-16 för att sedan dra ifrån till ledning med 19-16. Då luktade det lite tvåpoängare till Lunds stolthet, men återigen svängde matchen och det får nog anses rättvist att ljustavlan i hallen visade 21-21 vid full tid, sedan Skövdes storskytt Nicoline Lundgreen stänkt in sitt nionde mål för dagen och kvitterade när det återstod ca 20 sekunder. LUGI fick en chans till, men lyckades inte utnyttja den. Som sagt, målsnålt, spännande och rättvist i matchen. 

Clara Lerby stod för sju mål i matchen (arkivbild)

De båda målvakterna har redan nämnts. Lysande, båda två! Kul att se målvaktsspel på så hög nivå.

Nicoline Lundgreen blev matchen bästa målskytt, medan Clara Lerby i hemmalaget blev bäst i sitt lag med sju fullträffar. 

Redan på onsdag är nästa test för LUGI Dam. Då är det dags att åka till Höör för att ta sig an H65.

Matchfakta Sparbanken Skåne Arena

LUGI HF-Skövde HF  21-21 (9-7)

Målskyttar:

LUGI: Clara Lerby 7, Olivia Löfqvist 4, Emma Navne 3, Filippa Hall 2, Ofelia Hallberg 2, Amanda Andersson 2, Cecilie Bjerre 1

Skövde: Nicoline Lundgreen 9, Melina Pilav 4, Elma Örtemark 2, Hannele Nilsson 2, Nora Jakobsson van Stam 1, Natalie Wästefors 1, Ida Eriksson1, Venera Surjan 1

Utvisningar: LUGI 1×2 min Skövde 3×2 min

Domare: Charlie Yvander och Fredrik Johansson

Skribent Roger Kristiansson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.