LUGI nära poäng mot Önnered

LUGI’s tre senaste matcher har visat på en uppåtgående form med två vinster och en knapp förlust hemma mot Skuru. I dagens match mot Önnered saknade de vinröda de senaste matchernas dominant, Cornelia Dahlström. Och visst gjorde LUGI en ny insats som bådar gott, men tyvärr föll man med 33-35, trots att Isabelle Gulldén stod för hela 11 mål i matchen.

Tyvärr blev det uppförsbacke direkt för LUGI. Underläge med 4-9 efter 10 minuter, till stor del en följd av att LUGI inte fick försvaret och målvaktsspelet att stämma. Framåt såg det ändå rätt så ok ut. Bella Gulldén drev upp ett bra tempo och satte bland andra Cecilie Bjerre i fina lägen. Nu blev det ju bättre även bakåt, men man hade svårt att komma närmare i målprotokollet. Hemmalaget visade att deras placering i tabellen (5) inte är någon tillfällighet. Men spelare som Fanny Elovsson, Linnea Säreborn och Linn Hansson har man ett mycket slagkraftigt lag. Paussiffrorna 21-15 var tämligen rättvist. Hemma laget var snäppet vassare än gästerna från Lund. Tyvärr fick LUGI’s Amanda Iséni utgår pga skada i första halvlek. Gulldén stod för 3 mål i första halvlek, vilket var målbäst i bortalaget.

Isabelle Gulldén stod för 11 mål i matchen (arkivbild)

Gulldén o co fick en bra start i andra halvlek och åt sig närmare och närmare och efter 41 minuter var ställningen ”bara” 25-24. Och 4 minuter senare var LUGI ikapp till 26-26. Hemmalaget fick helt plötsligt ingenting att stämma och LUGI gjorde sin bästa period i matchen.

Slutet av matchen blev jämnt och dramatiskt och visst hade gästande LUGI chansen, men tyvärr så fick man en del utvisningar i slutet, som kanske blev avgörande. Men man gav aldrig upp och med lite tur, så hade man kanske fått med sig en poäng från matchen. Nu blev det inte så, utan Önnered vann till slut med 35-33. Ett Önnered. Som är riktigt bra och som säkert kan ställa till det för topplagen, när det drar ihop sig till slutspel.

Som sagt, många spelare av hög klass i ÖHK, men dom får ursäkta idag, för matchens lirare återfanns i LUGI. Och det var Isabelle Gulldén! Med sina 11 mål, så var hon matchens bästa målskytt. Hon styrde anfallsspelet på ett ypperligt sätt och var 100-procentig i sitt straffskytte. Mycket speltid idag för Bella och även glädjande att se både Clara Lerby och Emma Ekenman Fernis på planen igen. 5 respektive 4 mål från Clara och Emma idag. I övrigt, så får man återigen ta med sig det positiva i anfallsspelet. Visst, 35 insläppta är kanske inte optimalt, men Önnered gjorde det också riktigt bra framåt.

Bara att bita ihop och komma igen till nästa match.

På onsdag kommer Skövde HF på besök till Arenan. Kl 18:00 startar matchen.