LUGI lånar H6a från Danska Nykøbing Falster

När Filippa Hall råkade ut för en knäskada förra matchen uppstod ett akut behov av en H6a till A-truppen eftersom Emma Fernis sedan tidigare saknas på positionen.

Damerna ska spela hela 6 matcher i oktober, mellan den 5-22/10 så närmare bestämt 6 matcher på 17 dagar. Under denna period kommer Sofie Olsen från Danska Nykøbing Falster att lånas in och Sofie är klar för spel redan till kvällens match i Svenska Cupen mot Aranäs. 

Sofie Olsen är 27 år och har tidigare spelat i Ajax Köpenhamn men sedan 2017 representerar hon Nykøbing Falster.

”Som professionell handbollsspelare vill man spela matcher. Det har i nuläget inte varit möjligt i NFH där vi har en stor spelartrupp, därför har jag tyvärr suttit på läktaren de senaste matcherna. Så när möjligheten att bli utlånad till LUGI under en kort period dök upp tvivlade jag inte.

LUGI har ett spännande ungt lag som deltar i både nationella och internationella turneringar. Så jag ser det som ett optimalt tillfälle att få uppleva en annan träningskultur och spela ett antal matcher under utlåningstiden och inte minst att kunna hjälpa LUGI i den situation de befinner sig i.

Så jag ser fram verkligen fram emot det!”,  säger Sofie Olsen om sitt kommande äventyr.

LUGIs sportchef Kenneth Andersson säger följande om sin nya H6a

”Sofie har inte fått så mycket speltid i inledningen av säsongen och vi var i stort behov av en H6a till den tuffa matchperioden i oktober. Förhoppningsvis blir det bra för alla parter där vi får en erfaren spelare som ska kunna prestera direkt, Nykøbing Falster får tillbaka en spelare i matchform och Sofie får spela 6 matcher på kort tid, 2 Svenska Cupen, 2 Euro Cup och 2 SHE. 

Vi lånar henne 1 månad, sedan är det mästerskaps uppehåll i november och sedan har vi en förhoppning om att Emma Fernis ska kunna vara på plan, kanske, kanske redan i december. Och så gör omskolade Kajsa Lindeberg hela tiden framsteg som H6a så helt plötsligt står vi ganska starka på H6!

Redan ikväll gör Sofie debut!

I Svenska Cupen hemma mot Aranäs, avkast 19:00. Eller rättare sagt, shootouts för Aranäs 19:00, sen avkast…

På lördag har damerna ny hemmamatch mot Nederländska  Westfriesland. Avkast 14:00 i Arenan!

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.