LUGI kvar i botten

Dagens match mot OV Helsingborg var en mycket viktig match för LUGI. Vid vinst kunde man andas ut lite för att ta sig an nästa uppgift. Vid förlust så är det bara att ta på sig arbetsstället för nästa match. Tyvärr blev det förlust med 23-25 vilket innebär att LUGI verkligen är ett av lagen som kan ramla ner en division.

Nemanja Milosevic funderar på lösningar för LUGI (Foto Lars-Erik Nilsson)

Första halvan av matchen följdes lagen åt mer eller mindre. 13-13 stod det på resultattavlan när domarna blåste till vila. I LUGI började Assar Kammenhed och Christopher Schnell bra. I OV Helsingborg var Samuel Johannesson i målet den spelare som man minns. Men även Emil Andersson fick bra utdelning på sina avslutningar. LUGI bytte målvakt från Victor Hedberg till Casper Hall.

Andra halvlek så började OV Helsingborg bäst. Målvakten Samuel Johannesson avvisade många av LUGI:s skott på ett enkelt sätt medan OV fick utdelning på sina avslut. Fredrik Olsson försökte och försökte men ingen större utdelning, Casper Käll kom inte till avslutningsläge och det blev även missar i avslutningen från rena 6-metersläge. Theo Übelacker hade ingen lyckad dag heller i sin comeback. Som mest var OV uppe i en 4-målsledning. LUGI närmade sig men till slut satte OV sitt 25:e mål när det återstod minimalt med tid. Då hade LUGI bytt tillbaka Victor Hedberg i målet.

Känslan är att LUGI ej får flyt i sitt anfallsspel mot ett kämpande OV. Och försvaret känns ej heltryggt vilket naturligtvis påverkar målvakternas insats. Men det är bara att ta på sig blåstället i nästa match som är mot Önnered nästa lördag på bortaplan.

Samuel Johannesson fick välförtjänt priset som bästa spelare i OV Helsingborg medan Christopher Schnell fick belöningen i LUGI.

Axel Andersson gjorde sitt 200:e LUGI-mål i denna mtchen.

Målskyttar LUGI :

Christopher Shnell 5, Axel Månsson 4, Assar Kammenhed 4, Fredrik Olsson 4, Oliver Olsson 3, Axel Andersson 2, Jakob Söderberg 1

Domare:

Richard Canbro och Jasmin Kliko

Skribent Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.