LUGI knep fjärdeplatsen efter vinst

LUGI besegrade på fredagskvällen gästande VästeråsIrsta med 30-29 och knep därmed den så viktiga fjärdeplatsen inför slutspelet. De vinröda får nu möta BK Heid i en kommande kvartsfinal.

Inför tomma läktare i Sparbanken Skåne Arena i Lund fick gästerna den bästa starten. Ledning med 3-1 och 5-2 innan hemmalaget fick bättre utdelning och kunde gå ifatt och förbi fram till ledning med 6-5. Men lyckan varade inte länge för LUGI, utan VästeråsIrsta återtog kommandot och var i förarsätet under större delen av första halvlek. Man hade ytterligare tre-målsledningar, men mycket tack vare Tyra Axnér, så kunde ändå LUGI nästan komma ikapp igen. Det var dock bortalaget som gick till pausvila i ledning med 15-14. En hel del tekniska fel fick vi se från båda lagen. Trots det blev det alltså en tämligen målrik halvlek.

Andra halvlek blev fortsatt en jämn tillställning. Ledningen skiftade mellan lagen, men det var gästerna som såg ut att gå mot en tvåpoängare i slutet, men de sista 5 minuterna blev LUGI´s. Inspelen till Olivia på linjen hittade rätt och hemmalaget kunde tillslut hålla undan, även om bortalaget fick chansen att kvittera i slutet. LUGI höll dock undan och kunde av egen kraft fixa fjärdeplatsen i serien.

Gästernas Frida Rosell ställde till mycket oreda i LUGI-försvaret och blev även sitt lags bäste målskytt med sina 7 mål.

Esmeralda Fetahovic stod för många avgörande räddningar

I LUGI hade Tyra Axnér fin utdelning. Hela 9 mål från henne idag. Clara Lerby och Olivia Löfqvist stod för 5 mål vardera. En stor eloge även till Esmeralda Fetahovic i målet. Många fina och avgörande räddningar, speciellt i slutet av matchen, ger högt betyg idag i en match som kanske inte var den bästa av LUGI denna säsong. Men två poäng i avslutningen satt fint.

LUGI får nu alltså möta tabellsjuan BK Heid i kvartsfinalen. I skrivande stund är det oklart när slutspelet drar igång. Preliminärt är tidpunkten satt till mitten av april.