LUGI klart för semifinal

Det var länge jämnt och ovisst i den fjärde kvartsfinalen mellan LUGI och Ystads IF. Men i mitten av andra halvlek hittade hemmalaget rätt och gick segrandes med 30–27. Det innebär att LUGI avancerar och ställs mot IK Sävehof i SM-semifinal.
– Det känns såklart helt underbart, sade sjumålsskytten Isak Persson efter matchen.

Det var vinröd matchboll på påskafton i kvartsfinalserien mellan LUGI och Ystads IF. Marc Uhds mannar hade vind i seglen efter bortasegern i Ystad tidigare i veckan. Karl Wallinius och Simon Sejr storspelade och följde upp med ytterligare fina insatser under lördagen.

Efter en jämn första halvlek kopplade LUGI grepp. Genom fortsatt ett tålmodigt och effektivt anfallsspel ryckte man i målprotokollet. I den 45:e minuten utökade Viktor Hallén till 23–18. Då hade den vinröda defensiven endast släppt in tre mål i andra halvlek.

Men framförallt var det kollektivet som återigen ordnade segern. Matchhjältarna var många i LUGI.

– Vi stod jäkligt bra bakåt som vi har gjort i hela matchserien. När vi får dem i uppställt spel har vi jäkligt bra koll på dem. Idag var det dessutom lite färre tekniska fel, sade sjumålsskytten Isak Persson efter firande i omklädningsrummet.

Semifinalavancemanget är LUGI:s första sedan våren 2018. Persson menar att det var skönt att motbevisa experterna.

– Vi har inte varit några favoriter men känt att vi har haft chansen om vi kommer upp i nivå. Det här är jäkligt skönt. Nu får vi njuta lite innan vi laddar om till semifinalerna.

Huvudtränare Marc Uhd varvade ner efter semifinalavancemanget med lite fotboll på golvet i Sparbanken Skåne Arenan. Dansken som gör sin debutsäsong i Sverige var såklart nöjd med ytterligare en fin prestation i slutspelet.

– Det var en bra genomförd match. Jag är imponerad över killarna. Vi hade få tekniska fel idag och spelade med stort självförtroende. Det är gott av oss att vinna mot detta Ystad-lag, menade Uhd.

Trodde du på semifinal inför säsongen?

– Hehe, ja. Det gjorde jag faktiskt. Jag tror på unga människor och att jobba med hela laget. Vi har en go mix i laget och ett bra kollektivt.

För LUGI väntar nu en påskhelg som vinnare. Nästa vecka börjar träningen och förberedelserna inför semifinalsserien mot IK Sävehof. Nästa helg spelas första matchen i Partille.

– Det är såklart ett jättebra lag. Men absolut ingen omöjlighet. Precis som mot Ystad går vi in som underdogs, sade Isak Persson.

Marc Uhd stämmer in:

– Vi är inte favoriter. Sävehof är ett bra lag. Men vi kommer gå för det, avslutar tränaren.

LUGI – Ystads IF 30–27 (15–15)

Målskyttar, LUGI: Isak Persson 7, Karl Wallinius 5, Viktor Hallén 5, Casper Käll 4, Carl Möllerström 3, Fredrik Olsson 3, Markus Sjöbrink 2, Hugo Forsberg.

Utvisningar, LUGI: 6×2 min. YIF: 4×2 min.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.