LUGI klara för semifinal!

LUGI Dam är klara för semifinal i SHE-slutspelet efter ny vinst mot Kungälvs HK. Dagens segersiffror skrevs till 26-25 och därmed har LUGI vunnit kvartsfinalen i tre raka matcher. Nu väntar med största sannolikhet Sävehof i semin.

LUGI ryckte snabbt åt sig en ledning med 4-1, men efter en del slarv och tekniska fel, så bjöd man in hemmalaget i matchen igen. Kungälvs försvar höll emot bra när lundensarna anföll och Kenneth Andersson valde att ta timeout vid ställningen 8-8. LUGI höll ändå tempot och nerverna under kontroll och när Cecilie Bjerre har dagen, så är hon svårstoppad. Efter en bra andra halva av första halvlek, så gick bortalaget till pausvila i ledning med 15-12

Men trots ledningen, så var inte Emma Navne helt nöjd i paus.

Vi gör för många tekniska fel och håller inte ihop försvaret ordentligt, sa hon i C More’s sändning. Det måste bli bättre i andra halvlek.

Nu blev dock inledningen av andra halvlek inte som Navne ville. Efter 45 minuter var hemmalaget ikapp och ljustavlan visade 19-19 och ett darrigt LUGI fick inte riktigt ordning på spelet varken framåt eller bakåt. Kungälv, däremot, hade flyt och var uppe i ledning med 23-20 innan LUGI fick ordning på spelet igen och då var det främst samarbetet mellan Navne och Ofelia Hallberg som fungerade fint.

Och slutet av matchen blev verkligen dramatisk. Efter tremålsledningen, så var LUGI ikapp till 25-25 innan LUGI’s Amanda Andersson fick sätta sista målet bakom duktiga Yasminee Gluic i hemmamålet. Och trots att Kungälv fick chansen, så höll LUGI emot och kunde segerjubla och fira semifinalplatsen efter 3-0 i matcher mot KHK.

Idag satt det dock hårt åt. Hemmalaget gjorde en riktigt bra match och hade med lite flyt mycket väl kunnat gå vinnande ur striden. Nu saknade man Mia Lagumdzija idag, men spelare som Wilma Pettersson och Kristina Zubonja håller otroligt hög klass och var nära att ställa till det för vinrött och förlängt matchserien.

LUGI’s gigant, Cecilie Bjerre, stänkte in 7 mål i matchen (arkivbild)

Nu hade alltså LUGI marginalerna med sig och visade hög lagmoral när man vände underläget till vinst trots att man inte gjorde någon stormatch. Idag var det dock många som bidrog till segern. Navne, Hallberg, Löfqvist, Hall… Men det var ändå Cecilie Bjerre som stod ut mest och var LUGI’s  gigant. Med sin kraft och sitt skytte från 9 meter är hon en av SHE’s vassaste avslutare. Hon fick också priset som gästernas bästa spelare.

Alltså… 3-0 i matcher i kvartsfinalen. Nu är det bara att vänta på att motståndaren i semifinalen ska bli klar. Förmodligen är det Sävehof som väntar på LUGI där.

Matchfakta kvartsfinal 3:5

Kungälvs HK-LUGI HF 25-26 (12-15)

KHK: Kristina Zubonja 8, Wilma Pettersson 4, Alma Jöhnsson 3, Linnéa Rundberg 3, Line Stenberg 3, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Madeleine Lindgren 1, Yasminee Gluic 1

LUGI: Cecilie Bjerre 7, Ofelia Hallberg 5, Olivia Löfqvist 4, Emma Navne 3, Filippa Hall 3, Lova Nyrell 2, Amanda Andersson 2

Utvisningar: KHK 2×2 min LUGI 2×2 min