LUGI klar för slutspel efter vinst mot Guif!

Näst sista omgången och på en ”osäker” slutspelsplats var förutsättningarna när resan till Eskilstuna startade för matchen mot Eskilstuna Guif. Men värste konkurrenten om slutspelsplats Redbergslid hade timmen innan matchstart spelat bort sin chans eftersom de förlorade sin match. Och då hade man plötsligt en chans att avancera ett steg i tabellen. Den chansen tog LUGI vara på och vann med 27-32 efter 7 måls ledning efter halva matchen.

Marcus Sjöbrink (bilden) och Niclas Paradis skötte mittförsvaret utmärkt idag.

Första halvlek spelade LUGI bra. Försvarets mittblock fungerade bra och då var även målvakten med och hade en hög räddningsprocent. Och i den första halvleken var det Simon Sejr Jensen som var uppe i ca 45 %. Framåt hade Casper Käll bra utdelning liksom Lucas Pellas, vars tre mål blev det. Men målskyttet hade spridning på 10 olika målskyttar vilket är bra. I halvtid var ställningen 12-19 och det var helt klart LUGI som var det lag som var på tårna.

Första delen av andra halvlek så kom LUGI ut som ett lag som trodde vinsten var klar.Guif tuggade in underläget och var så nära som två mål från LUGI. Men då plötsligt så ”ringde väckarklockan” hos LUGI och man tog tag i spelet igen. Med ett bra spel var LUGI uppe i en 7-målsledning igen. De sista 7-8 minuterna så gick LUGI runt på samtliga spelare. Till slut blev resultatet 27-32. LUGI:s 32 mål fördelades totalt på 13 (!) olika målskyttar. Skoj!. Bästa målskytt i LUGI blev Casper Käll med 6 mål, tätt följd av Lucas Pellas med 5 mål. I andra halvlek vaktade Victor Hedberg målburen med beröm godkänt.

– Det blev lite enklare när vi tagit del av resultatet mellan Redbergslid och Varberg, killarna spelade lite mer avslappnat. Sedan var nog inte Guif supermotiverade så det kändes nästan som en träningsmatch. Men nu har vi uppnått vårt mål denna säsong så långt även om vi teoretsiskyt kan klättra ytterligare en plats om alla resultat faller på plats säger en lugn Tomas Axnér efter matchen.

Det man också lite kan minnas från denna match är att det är 1 tränare i GUIF Zoran Roganovic och 2 i LUGI, Tomas Axnér och Nemanja Milosevic,  som båda spelat i två Lundalag.

Nu är LUGI på en sjundeplats i tabellen, slutspelsplatsen är klar vilket varit målet denna säsong. Men det är en publikfri match kvar på tisdag. Serieledaren Alingsås kommer då till Lund.