LUGI inleder samarbete med GIAB för att återvinna mobiler

Vi inom LUGI Handboll vill öka vårt sociala ansvar och även minska vårt klimatavtryck och samtidigt öka återbruk, återvinning och tänka hållbart. Om vi dessutom får möjligheten att öka intäkterna till klubben och våra lag är det ytterligare ett stort plus. Därför har vi bestämt att inleda ett samarbete med Godsinlösen (GIAB).

GIAB är specialiserade inom återbruk, cirkulär ekonomi och hållbarhetsarbete. Företaget tar hand om produkter som andra dömt ut, trasiga produkter, hjälper bolag som IKEA, CDON, DHL, BSH (Bosch, Siemens), jobba med deras returer, produkter som reklameras, renoverar, återbruk och hållbarhetsdata. GIAB finns i Staffanstorp, där finns även deras Returhus (varuhus med återbrukade produkter).

GIAB’s största kundbas är försäkringbolagen och deras hantering av elektronikskador och det är här LUGI och GIAB inleder ett samarbetar. Samarbetet går ut på att vi som förening och våra lag skall ”samla” in små elektronik och vi börjar med mobiltelefoner som finns hemma och bara ligger i lådan. Vi i Norden är de länder i världen som har flest ”gamla” mobilenheter liggande oanvända i lådorna hemma, 2,3/hushåll. Insamlingen kommer att ske elektroniskt.

Det innebär att du som vill ”Checka In Din Mobiltelefon” (panta), gör det genom att anmäla din mobil här:
lugihandboll.se/atervinn-elektronik

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.