LUGI imponerade men nådde inte enda fram mot de danska mästarna Aalborg

Under torsdagskvällen spelade LUGIs Herrlag träningsmatch mot de Danska mästarna och Champions Leauge finalisterna Aalborg. Tränare Marc Uhd menar att det var en bra match och bra träning för herrlaget att så här tidigt i säsongen att möta ett så starkt lag som Aalborg. Matchen slutade med seger för hemmalaget Aalborg med 34-32.

– Aalborg håller en hög kvalitet och vi är väldigt glada för matchen igår. Jag tycker att vi spelade bra hela vägen även om vi har några situationer vi inte avslutar på bästa sätt, vilket straffar sig med detsamma när man möter ett bra motstånd. Men vi tar mycket positivt med oss hem från matchen. Det såg verkligen fint ut igår, säger tränare Marc Uhd.

– I Aalborgs uppställning fanns namnkunniga Champions League spelare som Nikolaj Læsø och Aron Pálmarsson och för LUGIs yngre spelare var det helt perfekt att få lov att spela mot starka spelare och se vad det fortfarande är man behöver arbeta vidare med, både teknik- och fysikmässigt. Vi kommer nu arbeta vidare och ta med oss denna erfarenheten. Vi låg under med 3-0 och tog en time out tidigt och det fanns även en annan situation där vi låg under med fem bollar, men vi kom tillbaka varje gång och jobbade på bra. Det var en bra upplevelse för oss och en bra start på en ny resa med ett nytt lag. Jag är verkligen stolt över killarna som kämpade på. Det var en helt perfekt träningsmatch!, fortsätter en nöjd Marc Uhd.

 

Slutresultat: 34-32

Lugi HF målskyttar:
Theo Übelacker 5, Jonas Elverhöy 5, Fredrik Olsson 4, Isak Persson 3,  Steven Plucnar Jacobsen 3, Casper Käll 3, Axel Andersson 3, Hugo Forsberg 3, Albin Carlsson 1, Oliver Olsson 1.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.