LUGI illa ute i SM-slutspelet

LUGI stod för en av säsongens svagaste insatser när det gällde som mest. Tolvmålsförlusten mot Sävehof i den andra semifinalen tvingar nu LUGI till Partille nästa vecka med kniven mot strupen.
– Jag har inget bra svar varför det såg ut som det gjorde idag, kommenterade Hugo Forsberg efter slutsignal.

Det var länge jämnt i första halvlek mellan LUGI och Sävehof i den andra semifinalen. Båda målvakterna spelade bra och ordnade en inledningsvis målsnål tillställning. En typisk slutspelsmatch med andra ord.

– Vi gjorde en bra första halvlek. Vi hade inte så många tekniska fel och var med från starten, kommenterade tvåmålsskytten Hugo Forsberg efter slutsignal.

Men en blytung avslutning på första halvlek lämnade LUGI i ett tremålsunderläge. Gästernas Emil Berlin satte 11–14 med bara några sekunder kvar av klockan.

– Vi missade några enkla lägen. Exempelvis ett i slutet som hade kunnat fixa 12–13 i halvtid. Nu blev det tre mål och självklart betyder det en del, fortsatte Forsberg.

Dessvärre för de vinrödas del skulle det bli värre i andra halvlek. I Sävehof-kassen storspelade Simon Möller samtidigt som hemmalaget hade svårt att få träff i defensiven.

LUGI blev allt mer frustrerat i takt med att avståndet växte. Sävehof som inte bjöd på någonting var skoningslösa framåt. Efter knappt 42 minuter utökade Henrik Tilsted till 22–14.

– Det är en pinsam andra halvlek av oss. Det ska inte få hända i en semifinal. Sävehof är ett bra lag men vi vet att vi kan bättre, menade Forsberg.

Ett fortsatt osäkert anfallsspel gav massor av tekniska fel. Kontringsmöjligheter gavs gång på gång till Sävehof som tackade och tog emot.

– Tyvärr har jag inget bra svar varför det såg ut som det gjorde idag. Sävehof var väl för heta, fortsatte Forsberg.

Bästa LUGI-målskytt blev Isak Persson som satte åtta av elva avslut. Likt semifinal 1 vann Sävehof målvaktsmatchen klart.

Slutresultatet skrevs 22–34 i Sparbanken Skåne Arena. Förlusten innebär att LUGI nu måste vinna tre raka matcher för att vinna semifinalserien. En minst sagt tuff uppgift mot ett formtoppat IK Sävehof.

Vad tycker fokus bör ligga inför semifinal 3, Hugo?

– Fokus bör ligga på att vi ska vinna. Vi ger oss aldrig. Vi måste visa stora LUGI-hjärtan. Det här ska inte få ske, avslutade Forsberg.

LUGI – IK Sävehof 22–34 (11–14)

Målskyttar, LUGI: Isak Persson 8, Casper Käll 5, Carl Möllerström 2, Karl Wallinius 2, Hugo Forsberg 2, Fredrik Olsson, Rasmus Nilsson, Markus Sjöbrink.

Utvisningar, LUGI: 5×2 min. IKS: 4×2 min.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.