LUGI i storseger i sista gruppspelsmatchen

Drott kunde inte hålla upp tempot mot gruppspelsvinnarna LUGI och trots en bra start för Drott, som satte fem av sina sex bollar i shoot out och då ledde matchen med 5-0, kom LUGI snabbt ikapp.  

LUGI började med ett underläge med 5-0 när matchen startade men reducerade snabbt och efter 8 minuter stod det sju lika. När paussignalen ljöd ledde LUGI med 20-16. LUGI’s försvarsspel och fysiska spel tryckte bort Drott som inte hade någon chans att komma ikapp. LUGI gör många mål på kort tid då Drott spelar utan målvakt vid sina anfall och vid endast tre minuter kvar av matchen leder LUGI med 33-25 och vid matchens slut står de som segrare med 40-28. Två spelare som idag syntes extra starkt är Clara Lerby som blev bästa målskytt, tätt följt av Olivia Lövqvist som båda briljerade på planen.

– Vi är verkligen på tå i början på matchen och på bara fem minuter har vi hämtat ikapp deras 5-0 försprång genom ett bra försvar och fint tryck i kontringarna. Tyvärr går vi ner oss lite i slutet av halvleken och även i början av andra innan vi hittar rätt igen och då är det verkligen gasen i botten. Vi springer på och gör ännu en gång 40 mål vilket får ses som ett styrkebesked och då kostar vi ändå på oss hela fem straffmissar, men det är ändå skönt att vi kör på och springer hela matchen, säger Kenneth Andersson, tränare och sportchef.

LUGI – HK Drott 40-28 (20-16)

Målskyttar: Clara Lerby 10, Olivia Löfqvist 8, Mariann Gabrielsen 6, Cecilie Bjerre 3, Emma Navne 3, Laura Nielsen Hougaard 2, Amanda Poulsen 2, Lova Nyrell 2, Josefine Hultberg Dahlgren, Tilda Lilja, Ofelia Hallberg, Amanda Andersson.

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.