LUGI i stark vinst och övertag i hela matchen mot H65

Skåndederbyt mellan H65 Höör och LUGI slutade i två nya poäng för vinrött och en stark vinst på hela tio bollar! Hemmalaget körde fast på många sätt och LUGI spelade en toppenmatch och vann med 35-25.

Efter en dryg kvart hade H65 Höör gjort två mål. Anfallsspelet körde fast, chanser missades det hejvilt och försvarsspelet fungerade inte. Matchen igenom seglade H65 i motvind. Inte heller hemmalagets målvakter lyckades stoppa ett starkt och målmedvetet LUGI.

LUGIs försvarsspel var på topp och i målet var Josefine Dahlberg Hultgren var 50-procentig i första halvlek och även själv satte ett mål i andra halvlek. LUGI drog ifrån och redan efter 20 minuter stod det 3-9 till bortalaget i Höörs sporthall. H65 gjorde ett försök och lyckades samla in några mål och reducera till 8-10. Men med LUGIs långa anfall, tuffa försvarar och bestämda avslut stod det vid paussignalen 10-16 och bra ledning till LUGI.

Cecilie Bjerre gjorde en stark insats i matchen med hela 11 bollar, vilket var flest gjorda mål av samma spelare under matchen. Även Emma Navne gjorde en stark match och satte 10 bollar. Olivia Löfqvist slet hårt i försvaret och vann kampen på båda linjerna och Clara Lerby var hundraprocentig i sina skott mot mål och satte 5 av 5 bollar.

Hela andra halvlek var stark utklassning av LUGI och H65 närmade sig aldrig LUGIs toppklassiga spel. Som mest ledd LUGi med 13 bollar men det avslutades på 10 bollars skillnad, och vid slutsignalen stod det 35-25 till vinrött!