LUGI HF startar samarbete med Sesam daglig verksamhet

Föreningen är mycket glad över att kunna berätta att vi inleder ett samarbete med Sesam daglig verksamhet i Lunds kommun from den 1 september.   

Till hösten kommer Sesam Daglig verksamhet starta upp en ny grupp i samarbete med LUGI HF. Gruppen kommer vara placerad på Sparbanken Skåne Arena och utföra olika uppdrag, och arbetsuppgifter till LUGI HF.   

Sesam är en arbetsinriktad daglig verksamhet med aktiviteter på flera ställen i Lund. En del av Sesams verksamhet är förlagd hos externa samarbetspartners eller inom andra kommunala verksamheter. Verksamheten erbjuder en stor variation av aktiviteter vilket ger goda utvecklingsmöjligheter. Gemensamt för personalen som består av stödassistenter, stödpedagoger och pedagogiska samordnare är att vi alla har goda kunskaper och praktisk erfarenhet av att arbeta med 
personer med funktionsvaration och autismspektrumtillstånd. 
Vi arbetar lågaffektivt och aktivt med medbestämmande och delaktighet för våra deltagare. 

Uppdragen hos LUGI kommer vara väldigt varierande, allt från kioskverksamhet till vaktmästeri och städuppdrag. Gruppen kommer att förbereda arenan inför matcher, ställa i ordning i restaurangen, tvätta matchkläder och träningskläder. Städa och lägga fram kläder på rätt plats i omklädningsrum. Städa och organisera förråd, samt färdigställa kiosk.  Vi kommer även ha kiosken igång under vissa aktiviteter.  

– Vi är väldigt stolta över detta samarbete. Vi vill ju vara en förening för alla och att ge möjlighet till en Daglig verksamhet att bidra till vår verksamhet känns väldigt bra och som en win-win. Vi har många arbetsuppgifter som vi behöver hjälp med och många volontärer i föreningen som lägger mycket tid men behöver alltid fler. Att få denna hjälp känns fantastiskt bra och passar med våra värderingar, säger Klubbchef Emme Adébo. 

-Vi har under en lång tid funderat över ett samarbete med en idrottsförening då vi sett att föreningar har många arbetsuppgifter som både är meningsfulla och stimulerande för våra deltagare, samtidigt som våra deltagare har ett brinnande idrottsintresse. Det kändes tidigt i vår planering som en självklarhet att kontakta LUGI HF då det är en förening som har fina värderingar och som många av våra deltagare har starkt band till som supportrar. Nu ser vi framemot hösten och möjligheten att bygga upp en spännande verksamhet tillsammans med LUGI HF där vi kan vara en underlättande faktor för föreningen samtidigt som vi erbjuder meningsfulla dagar till våra deltagare, säger stödassistenterna Linus och Linda på Sesams Dagligaverksamhet. 

-Vi är så glada för vårt kommande samarbete med LUGI HF som jag menar kommer främja både inkludering och gemenskap för personer med olika bakgrunder och förmågor. Samarbetet ger dessutom möjlighet för våra deltagare att utveckla både sociala och fysiska färdigheter samtidigt som vi kan göra nytta och avlasta föreningen med olika arbetsuppgifter. En spännande resa som jag ser fram emot att följa, säger Emma Jonsson enhetschef för Sesams Dagligverksamhet. 

-Jag tycker det ska bli kul att jobba hos mitt favoritlag LUGI och hjälpa dem med olika arbetsuppgifter och kanske få chansen att spela lite handboll i den stora arenan, säger en av deltagare i den nya LUGI HF/SESAM gruppen. 

Följ Sesam här: 

https://www.instagram.com/sesamdagligverksamhet

Läs mer om Daglig verksamhet här: 

https://lund.se/omsorg-och-stod/funktionsnedsattning/daglig-verksamhet-for-dig-med-funktionsnedsattning

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.