LUGI HF skriver kontrakt med norsk målvakt!

LUGI HF har gjort klart med målvakten Victoria Solli Berg från Larvik i den Norska högstaligan. Hon skriver nu treårskontrakt med LUGI HF med start från säsongen 2022/23!

Victoria är född 2001 och har trots sin unga ålder tillhört Larviks A-trupp i 3 säsonger.

– Victoria är en ung, utvecklingsbar målvakt som passar väldigt bra in i vår strategi med unga talanger med stora ambitioner. Hon är väldigt seriös med sin handboll och har redan skaffat rutin från en hög nivå. Det är en tekniskt duktig målvakt som är snabb att sätta igång spelet. Vi har haft henne på radarn ett bra tag och att det nu blir LUGI för henne känns spännande, säger Kenneth Andersson, Sportchef och huvudtränare för LUGIs Damlag.

Victoria ser fram emot att lämna hemstaden och Norge för att prova på att utvecklas till nästa nivå inom handbollen och komma till en stad som Lund där universitetet har en välkänd hög standard.

– Jag är väldigt tacksam för alla år i Larviks-tröjan, att jag har fått möjligheten att utvecklas i klubben över tid och blivit bekant med och inspirerad av många trevliga människor på och utanför planen. Eftersom jag är född och uppvuxen i Larvik känns det som rätt tillfälle att ta ett steg utanför stan. Jag tror att det kommer hjälpa mig att utvecklas som målvakt, säger Victoria Solli Berg.

– Samtidigt ser jag möjligheten att kombinera det med utbildning. Jag känner en del spelare och andra som varit i LUGI och Lund tidigare, och har fått många positiva referenser. Både vad gäller platsen, men också människorna i och runt klubben. LUGI framstår som en klubb med bra struktur, med spännande ambitioner och en bra grund för utveckling. Jag ser fram emot att lära känna laget och ser fram emot nya utmaningar här från nästa säsong, avslutar Victoria. 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.