LUGI har gjort klart med Philip Jonsson

Klubben låter meddela att man tecknat ett tvåårsavtal med Philip Jonsson, mittnia och AIKs assistkung den gångna säsongen.

Jonsson, född 1995, har fostrats i IK Sävehof och har via Aranäs nu spelat senaste säsongen i AIK. I Aranäs vann Philip den interna skytteligan och senaste säsongen vann hann assistligan i AIK. De kommande två säsongerna representerar han Lunds Stolthet i vinrött.

– I mitt tycke var AIKs värvning av Philip Jonsson en av de mest lyckade övergångarna i ligan förra säsongen. Vi är glada att han fortsätter sin utveckling i LUGI. I Philip får vi inte bara en playmaker utan även en spelare som med sitt aviga genombrott kan avgöra matcher, säger Tomas Axnér tränare för LUGI herrlag.

– Jag ser fram emot att spela i LUGI de två nästkommande säsongerna. Valet föll på LUGI för det känns som ett bra steg för min utveckling och karriär. Jag tror att jag kan lära mig mycket av Topmas och samtidigt kunna bidra med min kompetens till laget. LUGI är en stabil och stor förening med väldigt intressanta framtidsvisioner som passar mig, säger LUGIs nyförvärv Philip Jonsson.

Förutom Philip har klubben även förlängt med en av Sveriges mest lovande spelare, Casper Käll. Den ungdomslandslagsmeriterade mittnian har fått mer och mer speltid under den gångna säsongen och han har svarat väl på förtroendet. LUGIs påläggskalv spås en spännande framtid och han har redan presenterat sig på allvar i ligan med sin explosiva och finurliga spelstil.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.