LUGI-förlust mot Sävehof

Som bekant så lyckades LUGI besegra Sävehof i Partille på annandagen. Idag var det gästerna som gick segrande ur bataljen. Segersiffrorna för Partille-laget skrevs till 24-21 efter LUGI-ledning i paus med 12-11 i en match som var jämn och spännande länge, men där de svenska mästarna var något starkare i slutet av matchen.
Esmeralda Fetahovic gjorde en mycket bra första halvlek

Ett bra försvarsspel framför Esmeralda Fetahovic i LUGI-målet var nyckeln till att hemmalaget kunde gå till pausvila med en ledning med 12-11. LUGI-ledningen kom dock inte förrän i slutet av halvleken, för det var gästande Sävehof som var i ledning under större delen av första akten. Jämnt och tätt, precis som i förra matchen var också inledningen av matchen. Hanna Flodman hade siktet rätt inställt och var målbäst med sina 5 mål, ett bättre än Sävehofs Emma Fernis.

Sävehof tog över mer och mer i andra halvlek, men hemmalaget hängde med länge och väl, men man fick inte riktigt grepp om matchens bästa spelare, Sävehofs Ida Staxén Lagerborn. Hon styrde och ställde gästernas anfallsspel och gjorde 8 mål och var ett ständigt orosmoment för LUGI trots att man stod fortsatt bra i försvaret och att även inhoppande Isabella Mouratidou var lysande mellan stolparna. Nu räckte det inte idag när Sävehof fick utdelning framåt, samtidigt som hemmalaget blev lite stressat i sitt anfallsspel och tappade bort en del chanser att gå ifatt i målprotokollet.
Vikarierande LUGI-coachen Tomas Axnér provade lite olika konstellationer på 9 meter. Emellanåt funkade det riktigt bra, men ett allt tuffare Sävehof-försvar gjorde det svårt för de vinröda att komma till avslut. I andra halvlek var det Tyra Axnér som hade bäst utdelning på sina försök.
Tyra Axnér gjorde precis som i Partille en stark avslutning i matchen

Efter drygt halva andra halvlek kom rycket som LUGI inte orkade jaga ända ifatt. Gästerna tog en fyramåls-ledning, 16-20 och hade efter det ganska bra koll på matchen. Inget att säga om. Idag var Sävehof snäppet vassare framåt.

Trots förlusten kan LUGI-tjejerna gå rakryggade och stolta efter matchen. Man pressade ändå de svenska mästarna igen och med en vinst och en förlust inom loppet av några dagar bör laget få fullt godkänt för sina insatser, även om man säkert inte är nöjda efter kvällens match.
Isabella Mouratidou fick juryns pris idag också. Målvaktskollegan Esmeralda Fetahovic gjorde en strong insats i första halvlek och förtjänar också ett extra plus i kanten, liksom Tyra Axnér, som återigen visade mod och mognad i sitt spel. Beröm till hela laget naturligtvis för två väl genomförda matcher mot kvalificerat motstånd. Det kan bli en riktigt rolig vår att se fram emot.
Nästa match spelar LUGI den 7/1. Då kommer Skövde på besök i Arenan. Då hoppas vi på att få se lika mycket publik i Arenan som under dessa Lundaspelsdagar. Det är våra lag väl värda.