LUGI-förlust i premiären

Äntligen var det igång igen! Som vi har längtat efter att få se handboll igen! Trots att det vankades skåne-derby inför (nästan) tomma läktare är det ändå skönt för många av oss att det hela drar igång igen. Och att inleda med ett skånederby mellan LUGI och H65 är inte det sämsta. Vi fick se ett fartfyllt och jämnt derby, i alla fall i 45 min. Sen tog gästerna över och kunde till slut vinna med 28-21 efter LUGI-ledning i paus med 12-11.

Hemmalaget började bäst och var i stort sett i ledningen hela tiden de första 30 minuterna. Ett snabbt, fartfyllt anfallsspel varvades med ett fysiskt försvar som resulterade i två täta utvisningar på spelmotorn Emma Navne. Navne var dessutom framgångsrik framåt med 4 mål i första halvlek.

Vi ställningen 10-6 i hemmafavör, tog gästernas coach, Ola Månsson, en timeout som gjorde att vi fick se en liten scenförändring. H65 kröp närmare och närmare och var ifatt LUGI vid ställningen 11-11. Ytterligare ett hemmamål fastställde pausresultatet till 12-11.

LUGI höll ledningen ca 10 minuter in i andra halvlek. Efter det, så tröt orken hos det skadedrabbade hemmalaget. H65 kom ifatt och seglade sakta, men säkert förbi de vinröda. LUGI försökte, men kom aldrig riktigt nära sista kvarten. Bland annat provade man med 7 mot 6, men utan större framgång. H65 var starkare mot slutet och kunde till slut vinna med 28-21.

Stor matchvinnare hos bortalaget blev Isabelle Andersson, som tillsammans med Emma Lindkvist kunde nysta upp LUGI-försvaret och även överlista Hanna Popaja i LUGI-målet. Även kantspelarna Emma Rask och Evelina Källhage hade en lyckad afton för gästerna från Höör.

I hemmalaget var det främst redan nämnda Emma Navne samt Tyra Axnér som var mest framgångsrika framåt. Priset som hemmalagets bästa spelare gick dock till målvakten Hanna Popaja. Hon var riktigt duktig mellan stolparna idag, men kunde inte stå emot gästerna hela vägen  fram till slutsignalen.

Sammanfattningsvis en fullt godkänd inledning av SHE för LUGI´s del. Med tanke på att några av de förmodade tongivande spelarna (Hanna Flodman, Clara Lerby, Isabella Mouratidou) saknades, så visade resten av laget att det finns gott om kompetenta spelare att tillgå ändå. Detta bådar gott inför fortsättningen.

Nästa match för LUGI´s del blir den 26/9 borta mot Skara HF.