LUGI-förlust i målrik match

Säsongens svåraste bortamatch? Ja, kanske… Att ta sig an svenska mästarna Skuru tillhör ju inte de lättaste uppgifterna under spelåret. Och trots att matchen spelades i Eriksdalshallen idag istället för i hemmaborgen Nacka Bollhall, så tog Skuru sin tredje raka vinst i SHE. Hemmalaget vann till slut med 38-33 mot ett väl kämpande LUGI, som gjorde en riktigt bra insats, trots att man föll.

Efter drygt 12 minuter tog hemmalaget sin första timeout. Detta efter att inledningen var helt jämn. 7-7 var nog inget resultat som Skuru-coachen var helt nöjd med. Desto gladare var minerna hos gästerna. En riktigt bra inledning både framåt och bakåt bäddade för en lika fin fortsättning. LUGI var även uppe i ledning vid ett par tillfällen. Efter en bra och underhållande första halvlek var det hemmaledning med 16-15. Fortsatt jämnt, alltså och gästerna såg absolut inte ut att fundera på att det var de svenska mästarna som stod på andra planhalvan.

Cecilie Bjerre och Clara Lerby nätade vars fyra gånger under första halvan av matchen.

Cecilie Bjerre gjorde en bra match för sitt LUGI. (arkivbild)

Hemmalaget fick till ett litet ryck i början av andra halvlek. Kenneth Andersson kände sig tvingad att ta timeout vid underläge 20-23. Det hjälpte för ett kort ögonblick, men efter ca 45 minuter kom det avgörande rycket av hemmalaget. Sju raka mål, från 24-23 till 31-23, och matchen var körd. Resten blev en transportsträcka för Skuru, men LUGI slutade aldrig spela och utan höll jämna steg även i slutet. 38-33 visade ljustavlan efter 60 min. Som sagt, det som avgjorde var de sju raka målen i mitten av andra halvlek. Annars var det en jämn och fortsatt rolig och målrik historia.

Skuru är ett starkt lag, som inte har många dippar under en säsong och att göra 33 mål måste bedömas som mer än godkänt. 38 mål bakåt är kanske inte optimalt, men med en handfull spelare med landslagsmeriter är det inte mycket att säga om. Spelare som Daniela De Jong, Vilma Matthijs Holmberg och Elin Hansson håller alla oerhört hög klass, tillsammans med flera andra i laget.

LUGI, då? Jo, man gjorde en fullt godkänd insats. Aldrig kul att förlora, men det finns mycket bra att ta med sig till kommande matcher. 33 mål framåt är redan nämnt. Man löste också Skuru’s utgrupperade försvarsspel på ett bra sätt och hittade både sina kantspelare och in till spelaren på linjen. Att man vågade sig på att skjuta från nio meter visade också på ett fint självförtroende. Målen framåt kom alltså från i stort sett alla positioner och målmässigt bäst idag var Clara Lerby med sina sju mål. LUGI hade också två sexmålsskyttar i Emma Navne och Mariann Gabrielsen. Navne fick även priset som LUGI’s bästa spelare, full välförtjänt.

Närmast väntar en viktig hemmamatch för LUGI’s del. Söndagen den 24/10 kommer Kristianstad på besök i Arenan. Dags för revansch för förlusterna i svenska cupen?