LUGI-förlust i derbyt

Skånederby LUGI-H65! En klassiker som gett många spännande matcher genom åren. I dagens match var det dock bara spännande under en liten del av matchen. Gästerna från Höör vann helt rättvist med 33-14.

Inledningen var fartfylld och spelmässigt jämn. 7-8 visade ljustavlan när Timo Glave tog hemmalagets första timeout efter knappa kvarten. Dock resulterade den istället i att gästerna från Höör fick ett litet övertag. LUGI hade en period då man hade märkbart svårt att få till något konstruktivt spel framåt. 6 mållösa minuter gjorde att H655 kunde dra ifrån till 13-8. 3 raka mål från vinrött gav dock nytt hopp och luft under vingarna. Ett par olykliga slutminuter i första halvlek gav ställningen 11-16 i paus. Som sagt, en bra inledning och en mindre bra avslutning, som bortalaget var snabba att utnyttja.Cornelia Dahlström var målbäst under första 30 med sina 5 mål.

Tyvärr fick LUGI en olycklig inledning på andra halvlek och gästerna kunde knipa åt sig ett betryggande övertag. Redan efter 5 minuter hade H65 en ledning med 20-12. Vinrött hade fortsatt svårt att få tag i H65’s snabbfotade spelare och efter 10 minuter fick man känslan att matchen var  körd för LUGI’s del. Bortalaget var numret för stort idag och vann till slut med hela 33-14. Rättvist, måste sägas.

Om första kvarten var mindre bra i förra matchen, så var det tvärtom idag. LUGI hade sin bästa del i matchen i inledningen. Snabbt, varierat anfallsspel och stabilitet bakåt. Tyvärr höll det inte resten av matchen. I andra halvlek lyckades man dessutom bara få in 3 bollar bakom Gry Bergdahl i H65-målet. De tekniska felen blev för många mot ett så bra lag som H65.

I bortalaget gick juryns pris till just Bergdahl i målet och i LUGI fick Ofelia Shoai Hallberg  utmärkelsen.

Nästa match spelar LUGI dam den 11/11 borta mot VästeråsIrsta. Nya tag, då!