LUGI-förlust borta mot BK Heid

Sista matchen innan EM-uppehållet blev en mörk historia för LUGI. Hemmalaget Heid vann till slut med 22-20 efter ledning även i paus. Tyvärr tredje raka förlusten för LUGI i SHE, som ändå hade matchens bästa målskytt i Emma Navne, som gjorde hela 11 mål.

Efter att LUGI gjorde matchens första mål, så kändes det som det blev uppförsbacke under resten av första halvlek för gästerna från Lund. Hemmalaget fick hål på Hanna Popaja i LUGI-målet, medan LUGI´s anfall gick om intet. Lite bättre blev det efter att Kenneth Andersson tog en timeout för att få till en förändring. Isabella Mouratidou tog plats mellan stolparna och fick tag på en del av avsluten från Heid. Även hemmalaget fick problem framåt och ledningen stannade vid 11-9 i paus. Emma Navne var målbäst i LUGI under första halvlek med sina fyra mål.

Tyvärr var andra halvlek ganska snarlik första. LUGI hade sina chanser att krypa närmare, men Heid hade en aning bättre utdelning framåt. Miranda Nasser i Heid-målet fick också ett övertag på gästernas kantspelare, som inte hade den bästa av sina dagar. Nasser utsågs också, välförtjänt, till hemmalagets bästa spelare. Hon var en avgörande orsak till att Heid kunde hålla undan hela vägen och till slut vinna med 22-20.

Matchen i matchen stod idag mellan nämnda Miranda Nasser i Heids mål och LUGI´s spelmotor Emma Navne. Och trots att Heid gick till EM-vila med en vinst, så måste nog Navne ses som segrare i den interna matchen. Hela 11 mål kom från Emma idag och det torde vara målrekord av danskan i LUGI-tröjan. Hon visade spelglädje och fart och var klart bäst på plan denna eftermiddag. Även Ofelia Hallberg förtjänar ett plus i kanten idag för sin insats på linjen och i försvaret. Tyvärr räckte det inte till någon LUGI-poäng idag.

Emma Navne i LUGI gjorde 11 mål i matchen (arkivbild)

Nu blir det alltså uppehåll för ett (eventuellt?) EM för damer. Det innebär att LUGI spelar sin nästa match den 26/12, alltså på annandag jul. Då är det bortamöte mot IK Sävehof som står på schemat.