LUGI-förlust även i andra semin

Den andra semifinalen mellan LUGI och Sävehof blev ytterligare ett bevis på att de gulsvarta är numret större än LUGI just nu. Segersiffrorna i matchen blev 33-22 till Partille-gänget. Därmed står det 2-0 i matcher och Sävehof kan avgöra på hemmaplan i nästa match.

Att jobba i underläge mot Sävehof, vet vi, att det är otroligt tungt. Och att tekniska fel framåt nästan alltid innebär en supersnabb omställning och oftast mål, vet vi också. Nu fick vi se båda dessa i inledningen av dagens match. Ett bevis på detta var också att Kenneth Andersson hade lagt in timeout-kortet två gånger efter 13 minuter. Då var ställningen 5-10. Tyvärr så fortsatte det att rulla på för bortalaget. Bland annat gjorde man 8 mål i LUGI’s tomma kasse. Antingen när LUGI försökte 7 mot 6 eller vid en vinröd utvisning. Ställningen i paus var 12-19. Målbäst i första halvlek var Emma Navne för LUGI och Trine Mortensen för gästerna. Båda noterades för 6 mål under första 30.

Andra halvan blev mest en transportsträcka för Sävehof. LUGI kom inte närmare och riktigt spännande blev det aldrig. Gästerna höll avståndet och hemmalaget gjorde det ändå bra som inte lät det rinna iväg alltför mycket. Till slut blev det en komfortabel seger med 33-22 för bortalaget.

Match nummer 2 var ändå ett steg framåt jämfört med första matchen. LUGI kämpade väl hela matchen och visade då och då upp ett bra anfallsspel. Men, som sagt, de tekniska felen straffar sig direkt mot ett lag som Sävehof och de måste bli färre om man ska kunna rubba sin motståndare i nästa match.

Frida Högaard-Nielsen fick priset som gästernas bästa spelare, säkert i stark konkurrens med Jamina Roberts och Trine Mortensen.

Olivia Löfqvist och Emma Navne stod för bra insatser i dagens match

I hemmalaget gick priset till lagkapten Olivia Löfqvist. Stark bakåt och farlig framåt, speciellt i andra halvlek. Stort plus också till Emma Navne, som styr och ställer anfallsspelet på ett ypperligt sätt. Låt oss hoppas att detta inte var sista hemmamatchen för dessa båda denna säsongen. Även Cecilie Bjerre kom igång med sitt skytte i andra halvlek.

Match nummer tre i semifinalserien spelas i Partille på tisdag kl 18:30.

Matchfakta semifinal 2:5

LUGI HF-IK Sävehof 22-33 (12-19)

LUGI: Emma Navne 7, Cecilie Bjerre 4, Olivia Löfqvist 3, Amanda Andersson 3, Mariann Gabrielsen 2, Lova Nyrell 2, Ofelia Hallberg 1

Sävehof: Trine Wacker Mortensen 6, Jamina Roberts 5, Frida Högaard-Nielsen 4, Laura Nielsen 4, Ida Sembe 3, Thea Blomst 3, Anne Tolstrup-Petersen 3, Elin Heikka 2, Frida Rosell 2, Sofie Börjesson 1

Utvisningar: LUGI 4×2 min IKS 2×2 min

Domare: Emil Blanck och Martin Strand