LUGI förlorade med uddamålet!

När en domare inte märks under en match då har de lyckats bra. Men när domarna märks med många märkliga domslut då blir de huvudpersoner. Och då har man inte lyckats i sitt arbete. Tyvärr blev det så i El Clâsico mot Ystads IF. Ystad vann med uddamålet. Siffrorna blev 27-28 efter LUGI-ledning i halvlek med 15-12.

LUGI Diablos

Nu till matchen. LUGI spelade väldigt tight och bra försvarsspel från start. Och det visade sig också på resultattavlan. LUGI ledde största delen av första halvlek och gick till pausvila med 15-12 i bagaget. Egentligen fanns det ingen svag punkt i LUGI. Bakåt stod man som ett helt lag. Mads Kragh, Rasmus Nilsson och Adrian Hesslekrans såg till att Ystad inte kom igenom och även Victor Hedberg hade en bra period i målet. I Ystad levde man mycket på Kim Andersson och Anton Månsson men även Linus Fernebrand hade en lyckad halvlek. Inga utvisningar i första halvlek.

Som väntat satte Ystad in en högre växel i andra halvlek och kom ikapp. Kim Andersson var åter en nyckelspelare och fördelade bollarna framåt medan Julius Lindskog och Jonathan Svensson inte hade samma flyt i sina aavslut. Casper Käll 5 Ystad kom ikapp och gick om LUGI. Då var det nog många LUGI-anhängare som trodde det var kört. Men LUGI kom tillbaka och gick förbi och ledde faktiskt efter detta med 2 mål. Fram till nu var det många underliga och tveksamma domslut till båda lagens för- eller nackdel. I slutet fick Casper Käll en tveksam utvisning. Nemanja protesterade och fick en utvisning. I anfallet efter fick Rasmus Nilsson rött kort vilket var enligt regelboken. Och sedan fick Axel Andersson ett rött kort för… Men LUGI ska ha beröm för kämpainsatsen, försvarspelet med mera. I andra halvlek stod Kasper Hall i målet. Framåt får vi bl a nämna Theo Übelacker, Fredrik Ohlsson och Casper Käll. Men även Christopher Schnell I Ystad ska bl a Kim Andersson ha beröm samt även Ebbe Stankiewicz.

I LUGI blev Theo Übelacker vald till bästa spelare.

Ett stort tack till LUGI Diablos för stödet till LUGI.

Domare: Magnus Bergman och Charlie Yvander