LUGI förlänger med Marc Uhd

LUGI förlänger kontraktet med Elittränaren och talangutvecklaren Marc Uhd som fortsätter som huvudtränare för klubbens Herrlag. ”Jag har världens bästa jobb där jag får arbeta med min passion och min hobby”

Marc Uhd gick i fjol in i rollen som huvudtränare för LUGI:s Herrlag och har nu fått fortsatt förtroende till och med säsongen 2023/24. Tillsammans med LUGI:s Herrlag har han hittat fina synergier där båda parter kan inspireras och motiveras av varandra – något som LUGI:s Sportchef Kenneth Andersson håller med om.

– Marc har inte bara motsvarat de förväntningarna vi hade på honom som ny tränare för LUGI Herr utan i stora delar också överträffat dem så valet att i god tid förlänga samarbetet var självklart från vår sida. Det skapar en trygghet för oss att veta att vi har spjutspetsen i talangutvecklingen kvar ytterligare två säsonger och jag tror det är en förutsättning med kontinuitet för att ytterligare höja vår nivå. Vi ser mycket fram emot att arbeta vidare med Marc Uhd! , säger Sportchef Kenneth Andersson.

Marc Uhd menar att i LUGI:s unga spelartrupp finns det mycket potential.

– Vi är ett ungt lag med duktiga och talangfulla spelare. Vi har även några som är på väg upp som nu fått göra debut både i tränings- och tävlingsmatcher med Herrlaget. De kommer få träna mer tillsammans med oss, så nu har vi en mix av väldigt unga spelare, unga spelare och några erfarna spelare. Jag tror det är en bra blandning och ett bra lag att jobba med. Vi tappade en del spelare efter förra säsongen och den risken finns alltid – att spelare blir eftertraktade och går vidare – men jag hoppas och tror på att vi får ha så många som möjligt kvar hos oss ett tag nu för att bygga upp ett starkt lag, säger Marc Uhd.

Marc menar att för att bygga upp ett så starkt och sammansvetsat lag som möjligt behövs det mer än handbollsträning. Det behövs en bra och stöttande ledargrupp där man tar sig tiden att även prata, lyssna på varandra och förbereda spelarna både mentalt och fysiskt. I år har man även därför lagt mer vikt på de sociala relationerna för att stärka teamkänslan.

– Vi tränare, ledare och coacher har gjort väldigt mycket för att stärka relationerna mellan både spelare och ledare, men även killarna själva har tagit stora initiativ och det känns väldigt bra att se alla välkomnas in i laget och känna en bra stämning, fortsätter Marc Uhd.

Före LUGI kommer Marc senast från det norska laget Naerbø som han förde till slutspel under lagets första säsong i högsta ligan. Han utsågs då även till ”årets tränare” i Norge. Marc menar att det krävs en kombination av både bra struktur, målmedvetenhet och våga vara sig själv för att leda ett lag på ett bra sätt.

– För mig är det viktigt att både kunna vara ”den vuxna” och ta ansvar, men även kunna ha barnasinnet kvar. Att våga vara sig själv och att visa killarna att jag inte bara är tränare utan att jag vågar stå för när jag gör fel och samtidigt vågar skoja med dem. Jag hoppas killarna känner att de vet vad de får med mig och att jag alltid vill deras bästa och håller deras ryggar. Sen i slutändan är det viktigaste att vi faktiskt vinner när vi har matcher och utvecklas!, säger Marc Uhd.

Förra säsongen hade Marc stor framgång med laget och tog LUGI inte bara till slutspel, utan hela vägen till semifinal. Inför denna säsongen menar Marc att så länge laget är skadefritt så kan de komma långt och bli bättre än förra året. Utgångspunkten ser mycket bra ut menar Marc och om toppspelarna håller sig skadefria och de yngre spelarna tar ett steg framåt i sin utveckling så hoppas han och tror att laget tar sig till slutspel även denna säsong.

Jag är en stor vinnarskalle och det är det som är mitt driv framåt – lusten att hela tiden bli bättre! Jag älskar mitt jobb och så länge jag kan fortsätta med detta och få arbeta med spelare som vill samma sak som mig så kan jag inte se mig själv någon annanstans, säger Marc Uhd.

 

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.