LUGI föll trots en bra start

Första semifinalen mellan Sävehof och LUGI blev en tämligen enkel hemmaseger trots att LUGI fick en perfekt start med ledning med fem mål efter 20 minuter. Sävehofs segersiffror skrevs till slut till 38-23 efter ledning med 16-15 i paus. Därmed står det 1-0 i matcher i semin.

Inledningen gick helt i vinrött. Cecilie Bjerre stänkte in LUGI’s tre första mål och gästerna visade ingen som helst respekt för de gulsvarta hemmalaget. Gästerna fortsatte att mata på och det mesta gick LUGI’s väg. Hanna Popaja tog det mesta och fick ett övertag på hemmalagets skyttar och kantspelare. Gästerna hade ledning med 13-8 när Sävehof bytte in Sofie Börjesson i mål och då blev scenförändringen total. Med 6 raka mål till ledning med 14-13 såg det ut som om hemmalaget skulle ta över fullständigt, men LUGI hängde ändå med och i paus var hemmaledningen 16-15 och en oviss fortsättning väntade i andra halvlek.

Cecilie Bjerre var målbäst i första halvlek med sina 8 mål. En underhållande och svängig halvlek.

Om LUGI fick en kanonstart i första halvlek, så var det tvärtom i inledningen av andra. Sävehof började urstarkt och gav inte efter en millimeter och gick upp i ledning med 24-17 efter 10 minuter och det såg ut som om man skulle punktera matchen redan då. Nu stod LUGI upp fortsatt bra och höll emot bra, men maskinen Sävehof hade lagt in högsta växeln och hade ingen tanke på att växla ner. Man fortsatte att trampa på och LUGI varken orkade eller kunde få stopp på Jamina Roberts och resten av det gulsvarta hemmalaget. Siffrorna rann iväg när LUGI blev stressade i sina anfallsförsök och Sävehof snabbt ställde om och nätade bakom Popaja och Hultberg Dahlgren.

Mariann Gabrielsen hade bra utdelning från sin kant (arkivbild)

Som sagt, så rann det iväg och stannade vid en 15-målsseger för hemmalaget. Inte mycket att säga om. LUGI hängde med och styrde matchen första 20 minuterna, men sedan var det Sävehof för hela slanten. Man var numret större idag, men LUGI har mycket att ta med sig till nästa match. Första 20 var extremt bra och man hade de gulsvarta i lite brygga innan det tog stopp.

Cecilie Bjerre stannade på sina 8 mål från första halvlek och blev bästa målskytt i matchen.

Match nummer två spelas på lördag i Sparbanken Skåne Arena. Matchstart kl 13:30. Chans till vinröd revansch!

Matchfakta Semifinal 1:5

IK Sävehof-LUGI HF 38-23 (16-15)

Målskyttar:

Sävehof: Frida Högaard Nielsen 7, Laura Jensen 7, Jamina Roberts 6, Stella Huselius 4, Sofie Börjesson 3, Trine Wacker Mortensen 2, Thea Blomst 2, Frida Rosell 2, Tamara Haggerty 2, Ida Sembe 1, Ellenor Åström 1, Anne Tolstrup-Petersen 1

LUGI: Cecilie Bjerre 8, Emma Navne 6, Mariann Gabrielsen 5, Amanda Andersson 3, Ofelia Hallberg 1

Utvisningar IKS 3×2 min LUGI 2×2 min