LUGI föll trots bra insats

Som traditionen bjuder, så är det dubbelmöte mellan LUGI och Sävehof i mellandagarna i samband med Lundaspelen. I första ronden, uppe i Partille, så var det IK Sävehof som drog det längsta strået. Segersiffrorna skrevs till 30-23. Dock ett stort kliv framåt för LUGI’s del jämfört med förra matchen.

Kenneth Andersson tog timeout redan efter knappa fyra minuter. Då ledde hemmalaget redan med 4-0. Ett par felbeslut och några missade avslut för LUGI inledde matchen innan man gjorde sitt första mål efter 5:30. Och efter det, så fick gästerna bättre ordning på spelet och höll jämna steg med Partille-laget. I alla fall ett tag. Sen kom återigen ett antal tekniska fel och missade skott. Något som man absolut inte har råd med mot ett lag som Sävehof. Ändå höll LUGI huvudet högt och hade bra häng på de gulsvarta. I paus var ställningen ”bara” 15-12 efter en ändå fullt godkänd insats av vinrött. Bakåt höll man ihop det bra och tvingade hemmalaget till en del missar och tekniska fel.

Inledningen av andra halvlek gick i LUGI’s tecken och efter 8 minuter var man ikapp till 16-16 och då tvingade man Sävehof att ta en tidig timeout. Riktigt bra inställning från början av bortalaget och helt klart hade man ett litet kort övertag på Sävehof. Nu resulterade timeouten i 5 raka mål och plötsligt visade ljustavlan 21-16. Dock spelade LUGI riktigt fint ända fram till avsluten, där man inte hade tillräcklig skärpa och tur med sig. Johanna Bundsen i hemmamålet stod också för en hel del fina räddningar. Det gjorde även Hanna Popaja i LUGI-kassen. Men nu orkade man inte stå emot när hemmalaget igen fick ordning på spelet, utan siffrorna rann iväg och gästerna från Lund orkade inte resa sig ytterligare en gång. Segersiffrorna blev till slut 30-23 i hemmafavör. Inte mycket att säga om. Hemmalaget vann rättvist, men all heder till LUGI för en fint genomförd match.

I hemmalaget var Bundsen i målet, som sagt, framträdande. Det var också matchens bästa målskytt, Frida Rosell. Hon gjorde bland annat 8 mål och stod för nästan lika många framspelningar till sina lagkamrater.

Hanna Popaja var magnifik mellan stolparna i dagens match (arkivbild)

Hos LUGI gick blomsterbuketten till Hanna Popaja i målet. En utomordentlig insats mellan stolparna av Hanna idag. En som också var med och konkurrerade om priset var Cornelia Dahlström. Hon går från klarhet till klarhet och ligger bakom mycket i LUGI. Dessutom 6 mål av Cornelia idag. Och att Cornelia kunde göra sina mål idag var även en frukt av att hela LUGI stod upp på ett riktigt bra sätt och faktiskt skakade Sävehof vissa stunder.

I övermorgon (28/12) är det dags igen. LUGI-Sävehof kl 20:00 i Sparbanken Skåne Arena. Kan LUGI skaka Sävehof på allvar med hemmapubliken i ryggen?