LUGI föll mot topplaget Skuru

LUGI, med ”ny” tränare ( Mads Lyhne Nielsen) och några nygamla bekantingar (Bella Gulldén och Johan Zanotti) i truppen, kunde inte rå på topplaget Skuru. LUGI hängde med bra i 50 minuter, men orkade inte sista minuterna. Skuru vann till slut med 30-21. Stor matchvinnare för gästerna blev Alexandra Bjärrenholt, som inte bara gjorde 12 mål, utan låg bakom det mesta hos bortalaget.

Hemmalaget fick en bra start och hängde med Skuru i inledningen av matchen. Dock hade man svårt att få grepp på gästernas Alexandra Bjärrenholt. Efter 20 minuter hade hon gjort 7 av Skurus 11 mål. Ställningen var då 8-11 i bortafavör. En del tekniska fel framåt från de vinröda gjorde att gästerna snabbt kunde ställa om och kontra. Men det blev bättre ju längre halvleken fortgick. Hemmalaget vågade springa och trycka när man fick bollen och i paus var ställningen 12-15. Som sagt, målmaskinen Bjärreholt hade en lyckad första halvlek och låg bakom mycket hos Skuru. 8 mål under de första 30 minuterna. I LUGI var Cornelia Dahlström målbäst med sina 6 mål.

Precis som i första halvlek, så fick hemmalaget en bra start. Efter 10 minuter var ställningen 16-17, sedan LUGI-keepern Anna Danielsson kommit igång ordentligt i buren. Tyvärr fortsatte de tekniska felen att vara några för många och Skuru var inte sena att utnyttja dessa. Men LUGI gav sig inte och efter 20 minuter hade man kontakt igen via 20-22, då Skuru tog timeout. Den resulterade i 7 raka mål för gästerna och där och då avgjordes matchen definitivt. Slutresultatet skrevs till 21-30. Lite för stora siffror, kan tyckas, för egentligen var det jämnt ganska länge.

Om man bortser från slutreultatet, så var det mycket som var positivt i hemmalaget. Man var snabba och sprang mycket i omställningarna. Visserligen gick det kanske lite för snabbt ibland, men viljan och energin syntes hos tjejerna. Vi fick också se ett målvaktsspel som stundtals var av hög klass. Även försvaret framför Solli Berg och Danielsson var stundtals bra. Att det rann iväg på slutet är inte mycket att säga om. Skuru är ett topplag som säkert kommer att fightas om en finalplats längre fram i vår. Det kommer viktiga matcher framöver som LUGI behöver plocka poäng i, om man vill hålla kvar sin plats i Handbollsligan.

Mariel Beugels fick juryns pris som hemmalagets bästa spelare. Den snabbfotade nederländskan gjorde sin bästa match i LUGI. Hon gjorde 4 mål idag. Vi fick också se Bella Gulldén göra comeback. Några minuter både framåt och bakåt för henne i återkomsten blev det.

Närmast väntar två bortamatcher för vinrött. Först möter man Kristianstad den 22/1 och den 27/1 är det dags att ta sig an Skövde HF.