LUGI föll mot Skuru i jämn match

LUGI´s fina seger i matchen mot Sävehof gav laget och supportrar en förhoppning om att kanske kunna skrälla ännu en gång på kort tid. Nu räckte det inte riktigt idag, utan gästerna vann till slut med 33-28 efter en jämn match som avgjordes först de sista minuterna av matchen.

LUGI brukar ha stora problem med Skurus 5-1 försvar. Vis av detta tog Kenneth Andersson beslutet att starta med 7 utespelare och tom kasse. Och det gav resultat direkt. Hemmalaget höll jämna steg och var också i ledningen stora delar av första kvarten. Främst var det firma Navne-Löfqvist som hade framgång och lyckades allt som oftast med att få in bollen bakom Rebecka Nilsson i Skuru-målet.

Skuru fick dock kläm på att LUGI-kassen var tom och hade fin utdelning ett tag när man gjorde flera stycken mål innan LUGI hann byta in sin målvakt. Efter en målrik, men en aning tempofattig första halvlek var det helt jämnt, 16-16. Navne och Löfqvist stod för halva målproduktionen hos hemmalaget under första halvan med fyra mål vardera.

I andra halvlek var det helt jämnt i ungefär 15 minuter. Efter det, så var det mest bortalaget som hade fin utdelning. Lite mer flyt framåt och ännu några mål i tom LUGI-kasse. Ändå kom LUGI tillbaka ännu en gång och hade 28-28 med knappt 10 minuter kvar. Tyvärr så tog det stopp där för hemmalaget. Fem raka mål av Skuru i slutet gjorde att det ändå blev en ganska klar bortavinst. Ska dock nämnas att siffrorna nog är något mål för stora. Det var jämnt länge och väl och LUGI kunde med lite tur kanske fått med sig en poäng även i denna matchen. Men ändå inte något orättvist i att gästerna fick med sig båda poängen.

Det måste ändå sägas, att något har hänt med LUGI efter all turbulens med skador och virus-knock. Man spelar verkligen som ett lag och krigar hela vägen ända fram till slutsignalen. Det bådar verkligen gott inför fortsättningen av SHE. Det finns många poäng kvar att kriga om och de vinröda kommer säkert att knipa en hel del av dessa. Med sitt unga lag blandat med en krigande lagkapten i Olivia Löfqvist och ett spelgeni i Emma Navne kan det bli en riktigt rolig vår för lundalaget.

Olivia Löfqvist fick välförtjänt pris som hemmalagets bästa spelare (arkivbild)

Oliva fick välförtjänt priset som hemmalagets bästa spelare. Hon, tillsammans med Emma Navne, stack ut mest hos hemmalaget, som brukar ha otroligt svårt mot Skuru. Idag var ett stort steg framåt trots förlusten. Plus till hela laget som ser ut att trivas tillsammans under Kenneth Anderssons ledning.

Ulrika Olsson var, som vanligt, Skuru´s bästa målskytt med 8 strutar.

Härnäst väntar Skövde för LUGI´s del. Den 30 januari möts lagen i Skövde.