LUGI föll mot Skara i sista omgången av SHE

LUGI Dam avslutade grundserien 21/22 med förlust mot Skara HF på hemmaplan med 21-23. LUGI hamnade därmed på femteplats i tabellen och i kvartsfinal ställs man mot Kungälvs HK.

LUGI’s start på matchen var allt annat än vad man kunde önska sig. Efter knappa 12 minuter visade ljustavlan ilsket 3-8 och Kenneth Andersson kastade in det gröna timeoutkortet för första gången idag. Resultatet av den gav ett aggressivare försvar och bättre fart framåt. Vid ställningen 6-8 tyckte Skara-coachen, Magnus Frisk, att det var dags att snacka ihop laget efter några mållösa minuter. Och de mållösa minuterna sträckte sig till att bli hela 17 st. Från ledning med 8-3 till underläge med 9-8 dröjde det alltså 17 minuter innan Skara nätade igen. Och, starten till trots, kunde hemmalaget gå till pausvila i ledning med 10-9 i en tämligen medioker och målfattig första halva av matchen.

Andra halvlek blev betydligt mer publikfriande. Både bättre fart och bättre skärpa i avsluten från bägge lagen fick vi se. LUGI var i en knapp ledning mesta tiden, men gästerna vägrade släppa taget och efter 20 minuter var det helt jämnt, 18-18. Skara tog också ledningen med 21-20 när det återstod 6 minuter. Och när uret i hallen stod på 27 minuter, så ledde bortalaget med 23-20. En missad straff och några stolpträffar senare och 60 minuter spelade, så hade Skara HF vunnit med 23-21 och därmed tagit sig till slutspel. LUGI var ju redan klara för kvartsfinal och fick alltså sällskap dit av dagens motståndare.

Sara Johansson var stor segerorganisatör för gästerna med bland annat 7 mål. Självklart Skaras bästa spelare idag, medan Mariann Gabrielsen fick juryns pris i LUGI. Säker i sina avslut från högerkanten. Tyvärr ingen segerkvast, men ett fullgott betyg ändå. Även Amanda Andersson och Hanna Popaja förtjänar extra beröm efter denna match.

Mariann Gabrielsen fick juryns pris efter matchen (arkivbild)

Nu vankas det alltså slutspel. I och med femteplatsen, så får LUGI inte fördel av hemmaplan i en eventuell avgörande match. Man ställs nu mot Kungälv och börjar alltså på bortaplan. Nu ser vi fram emot en spännande kvartsfinalserie och att LUGI får igång laget och spelet och kanske till och med kan gå ännu längre.