LUGI föll mot mesta mästarna

Den traditionsenliga matchen mellan LUGI och Sävehof inför välbesökta läktare under Lundaspelen blev en ”planenlig” triumf för gästerna från Partille. Det merittyngda laget med en hel drös av landslagsspelare blev för svåra för de vinröda och kunde till slut vinna med 31-21.

Inledningen blev jämn och LUGI började piggt och rappt mot mesta mästarna. Efter halva första halvlek var ställningen dock 6-8. Och även fortsättningsvis hängde de vinröda med bra i målprotokollet. Man lät inte gästerna få till det berömda rycket, som är så jobbigt att hämta in. Men såklart är det namnkunniga Partille-laget tunga att möta och trots en hyfsad första halvlek av hemmalaget, så visade ljustavlan12-17 i paus. Bredden hos gästerna visade sig när de 17 målen hade 10 st olika målskyttar. Hos LUGI var Cornelia Dahlström målbäst med sina 5 mål, lika många som Sävehofs Emma Mihailovic.

Sakta, men säkert, drog bortalaget ifrån målmässigt i andra halvlek. LUGI hade en del tekniska fel och lite oflyt i sina avslutningar, men någon fullständigt ras blev det inte tal om. Sävehof kunde till slut vinna med 31-21. Absolut en rättvis seger, med tanke på var lagen befinner sig i tabellen.

Tungt att förlora, såklart, men det finns ändå en hel del bra saker att plocka med sig till kommande matcher. Lite för många tekniska fel (22 st), men en kämpaglöd som syntes i tjejernas ögon trots att man trampade i underläge mesta delen av matchen. Och det är ju egentligen inte i dessa matcher som poängen ska hämtas. Men förhoppningsvis kan sättet man uppträdde på ge extra råg i ryggen inför matcherna som man behöver ta poäng i.

Cornelia Dahlström blev LUGI’s och matchens bästa målskytt med sina 8 mål. Juryns pris gick dock till försvarskämpen Ofelia Shoai Hallberg. Hos gästerna fick Thea Kyhlberg priset.

Ny match lagen emellan blir det på onsdag (3/1), då i Partille. Revanchdags?