LUGI föll mot formstarkt Skuru

LUGI fick inte riktigt till sitt försvarsspel i förra matchen i SHE mot BK Heid. Det var något som Kenneth Andersson och laget gått igenom under veckan för att förbättra. Och bättre blev det i kvällens match mot topplaget Skuru. Nu räckte det dock inte ända fram mot det formstarka Nacka-gänget. Bortalaget vann till slut med 27-21.

En bra inledning brukar ge flyt i spelet fortsättningsvis också. Men mot ett så pass starkt lag som Skuru räcker inte alltid det. Efter 3-3 tog gästerna över mer och mer och hade som mest ledningen med 11-6 innan LUGI kunde snygga till siffrorna innan paus. 11–15 visade ljustavlan efter 30 minuter. Hemmaförsvaret stod ändå rätt bra framför Isabella i målet, men Skuru spelar ett snabbt och rörligt anfallsspel som inte är det lättaste att få stopp på. Julia Sandell och Olivia Löfqvist gjorde ett bra jobb när dom ändå höll ihop försvaret och såg till så att hemmalaget var med i matchen inför andra halvlek.

Lite tuffare och lite ”grisigare” försvar efterlystes inför andra halvlek och det var nog något som man hade pratat om i omklädningsrummet i paus. LUGI smällde på lite mer och var mer ”på hugget” när bortalaget satte fart framåt. Frågan är om man kunde tagit det ännu längre, för faktum är att LUGI inte hade en enda utvisning under matchen.

Clara Lerby stod för 6 mål i matchen.

LUGI hamnade i underläge med 14-19 när man inledde en bra period, där man (nästan) segade sig ikapp. Man var så pass nära som 19-20 efter en period där man utnyttjade tillfällena att kontra och lite springa sönder Skuru efter att inbytta Esmeralda Fetahovic i LUGI-målet fått tag på en del avslut. Men säg den glädje som… osv. Skuru svarade med att göra 7 raka mål och hålla LUGI mållösa i nästan 10 minuter. Detta förstörde aftonen för de vinröda och satte definitivt spiken i kistan för hemmalaget.

Nu är det ju ingen skam att förlora mot ett lag av Skuru´s kaliber. Alexandra Bjärrenholt och landslagsmeriterade Mathilda Lundström hade julafton och stod tillsammans för 16 av Skuru´s 27 mål. 8 mål vardera stod firman för. Och med en målvakt med ca 50 i räddningsprocent, så överglänste Evelina Eriksson LUGI´s burväktare i denna match. Skuru kan mycket väl vara ett av finallagen längre fram vår. Så pass starka är dom.

LUGI, då? Jo, absolut ett steg i rätt riktning om man jämför med förra matchen. Man stod bättre bakåt och smällde på mer i andra halvlek. En del missade frilägen blev ödesdigra när man var på väg ifatt bortalaget, men avsluten blev bättre och mer bestämda i andra halvlek. En godkänd insats får nog sägas, där Olivia Löfqvist och Clara Lerby var mest framträdande. Olivia fick juryns pris som hemmalagets bästa spelare.

Närmast väntar säsongens längsta resa. På söndag kl 16.45 ska LUGI ta sig an Boden på bortaplan.