LUGI föll mot ett starkt Skuru

Skuru på bortaplan tillhör absolut en av säsongens svåraste matcher. Och i toppmatchen mellan trean Skuru och fyran LUGI var det gästerna som fick smaka på Nacka-stålet. Hemmalaget vann till slut med 35-29 efter ledning i paus med 19-13.

LUGI fick en bra start med ledning med 4-2 innan Skuru fick upp tempot. 5 raka mål innebar hemma-ledning med 7-4 och ledningen höll man sedan halvleken ut. Ett tag såg det ut som om LUGI var på väg att krypa närmare, men Skuru var inte sena att inse faran i de lägena, utan hade då ytterligare en växel att lägga i. Hemma-ledningen med 19-13 i paus var inte mycket att säga om. Helt ok av LUGI att göra 13 mål framåt, men 19 insläppta kan inte anses godkänt. Bortalagets 4 utvisningar satte också sina spår under de första 30 minuterna. Emma Navne och Maja Persson var målbäst i LUGI med tre mål vardera i första halvlek.Ulrika Olsson gjorde 4 mål för sitt Skuru.

Risken att det skulle rasa ihop fullständigt för gästerna var överhängande när hemmalaget tog ledningen med 24-15 efter knappa 39 minuter. Det mesta såg ut att gå i moll för LUGI men 10 minuter senare så var ledningen nere i 28-22 och Skuru-coachen Mats Kardell såg sig tvingad att ta en timeout. En timeout som gav LUGI ännu mer hopp då man med två snabba mål kröp ännu närmare i målprotokollet. Man var så pass nära som ett tremåls-underläge, men man kom aldrig närmare än så. Istället kunde Skuru i slutet rycka en aning och fastställa slutresultatet till 35-29, vilket kan tyckas vara en tämligen klar seger. Nu var det kanske så också, men ett tag var LUGI uppe och nosade och höll liv i matchen både länge och väl.

Topplaget Skuru visade att man tillhör de bästa lagen i serien och med spelare som Ulrika Olsson (10 mål idag), Alexandra Bjärrenholt och Daniela De Jong kommer man säkert att vara med och slåss om en av finalplatserna fram i vår.

Gästande LUGI ska ha en stor eloge för hur man genomförde matchen ikväll efter en, som alla vet, turbulent vecka för laget. Man visade på aggressivitet och kämpaglöd även när Skuru var på väg att rinna ifrån. Laget vek aldrig ner sig och var stundtals riktigt vassa framåt i andra halvlek. Första halvlek har nog mer att önska, men sista 20 minuterna av matchen bör laget och nye tränaren Kenneth Andersson ta med sig som det positiva från matchen.

Julia Olsson fick priset av juryn för sin insats. Hon var även målbäst i LUGI med sina 7 mål. Julia verkar vara på väg tillbaka ordentligt efter sin skadefrånvaro. Även Emma Navne och Maja Persson stod för fina insatser individuellt samtidigt som hela laget ska ha ett stort plus för hur man genomförde matchen tillsammans. BIG HIGH FIVE, LUGI Dam!

Nu återstår endast en match innan VM-uppehållet. Den 17/11 möter LUGI BK Heid hemma i Arenan.