LUGI föll mot ett duktigt Malmö

I förra matchen mot HK Malmö gjorde LUGI 26 mål och vann. Idag gjorde LUGI också 26 mål men släppte in 32. Det var detta som skilde matcherna d v s försvaret var inte så på hugget denna torsdag. Efter 14-18 i halvtid så slutade matchen med en rättvis seger för HK Malmö med 26-32.

Redan från början kändes det som Malmö hade övertaget. Deras skyttar fick fritt fram. Och redan vid 5-5 började bortalaget att öka på mellanskillnaden i mål. Framåt var det hyfsat stundtals men i andra halvlek så stängde före detta LUGI-målvakten Oscar Jensen igen målet. Troligen en kombination av dåliga avslut från LUGI men även att Oscar var riktigt påläst på våra skyttar.

– Malmö spelar en smart och effektiv handboll där vi faller in i deras trall, menar Tomas Axnér. Om vi jämför denna matchen med förra matchen mot Malmö så orkade vi knappt ta ett steg då efter matchen men idag hade vi orkat en match till i samma tempo. Detta var pojkarnas match mot herrlaget, avslutar Tomas.

Det finns många spelare som får klart godkänt i Malmö. Priset till bästa spelare fick Oscar Jensen som hade en räddningsprocent på 54.

I LUGI gjorde Philip Jonsson sin bästa match i LUGI-tröjan och fick priset som bästa lirare. Även Hugo Forsberg, Lucas Pellas och Carl Möllerström får godkänt.

Målskyttar LUGI:
Lucas Pellas 5, Hugo Forsberg 4, Philip Jonsson 3, Casper Käll 3, Carl Möllerström 3, Isak Persson 2, Karl Wallinius 2, Theo Übelacker 2, Fredrik Olsson 2

LUGI hade 4 utvisningar

Publik 1032
Domare: Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.