LUGI föll i skånederbyt

I skånederbyt mellan H65 och LUGI var det länge en jämn kamp, men hemmalaget drog till slut det längsta strået och vann med 30-27 efter ledning även i paus. LUGI är därmed kvar på tionde platsen i SHE och får även fortsättningsvis rikta in sig på att hålla Kristianstad bakom sig. Just nu skiljer det fyra poäng lagen emellan.

Tabelltvåan H65 mot tian LUGI inleddes jämnt och ovisst, där hemmalaget hade lite bättre ordning  på spelet framåt. Men LUGI har storskytten Cecilie Bjerre och hon sköt och sköt och gjorde det riktigt bra. 6 mål i första halvlek var hon målbäst med. LUGI saknar fortfarande Cornelia Dahlström och idag också Nora Adébo. Utan dessa två, så läggs en stor börda på Bjerres axlar. Att det gjordes 32 (17-15) mål under första 30 minuterna torde väl inget av lagen vara helt nöjda med. I alla fall inte vad gäller försvarsspelet. Framåt kändes ok och trots att LUGI drabbades av 3 utvisningar i första halvlek, så klarade man dessa med bravur och kunde hålla matchen vid liv inför andra halvan.

Inledningen av andra halvlek blev fortsatt jämn. LUGI kom ikapp till 20-20, men sen kom ett målmässigt ryck från hemmalaget fram till 25-20. Gästerna från Lund försökte på alla vis att komma närmare och hade häng ett par gånger och fick också chansen med fem minuter kvar när H65 drabbades av två utvisningar med tätt mellanrum, men riktigt nära kom man inte igen utan hemmalaget kunde hålla undan och till slut vinna med 30-27. Tämligen rättvist måste sägas, men LUGI ska ha en stor eloge för att man kämpade ända in i slutet.

Hemmalaget hade Isabelle Andersson och Cassandra Tollbring som sina klart mest lysande stjärnor denna afton. Med 9 (Tollbring) och 7 mål (Andersson) var man en starkt bidragande orsak till segern. Hemmalaget hade också en klart bättre räddningsprocent på sina målvakter än LUGI.

Cecilie Bjerre dundrade in 10 mål i matchen (arkivbild)

Hos gästerna blev det till slut 10 mål från Bjerres bössa. En ovärderlig spelare som kommer att saknas nästa säsong när hon lämnar vinrött. En som också gjorde riktigt bra ifrån sig var Bella Gulldén. Säker straffskytt och en ledare och pådrivare som alla lag nog hade velat ha i sin uppställning. 7 mål blev Gulldéns facit idag.

Som sagt, en ”hedersam” förlust, men såklart inte kul med noll poäng med hem till Lund. Bara att bita ihop inför de sista två matcherna. Nu kan man inte ens teoretiskt nå slutspel denna säsong, så man får rikta in sig på att avsluta på bästa sätt.

Nästa match, som är säsongens sista hemmamatch, spelas den 15/3 mot Hallby. Sedan avslutar LUGI Dam serien borta mot Kristianstad den 22/3.