LUGI föll i återstarten av SHE

Äntligen fick vi se vinröd handboll igen. Det var ju ett tag sen, av kända anledningar. Nu blev återstarten inte så lyckad för LUGI. Gästande Heid vann till slut med 34-28 efter ledning även i paus. Hemmalaget orkade inte stå emot i andra halvlek. Samtidigt som orken tröt för lundensarna, så gjorde bortalagets målvakt, Miranda Nasser, en mängd fina räddningar under främst andra halvan av matchen.

En riktigt målrik första halvlek fick vi se. Bortalaget gick till pausvila i ledning med 16-15. Båda lagen hade en hel del problem bakåt, vilket ju syns på resultatet efter 30 minuter. Framåt fungerade det desto bättre. Gästerna hade fin utdelning från sina kanter, medan LUGI var lyckosamma både från 9 meter och från linjen. Olivia Löfqvist var LUGI´s bästa målskytt med fyra mål i första halvlek.

– Vi måste stå bättre bakåt än vi gör, sa Olivia i intervjun i Sportkanalen i paus. Hon påpekade också hur uppehållet för både EM och sjukdomar kändes i kroppen.

-Jag hade en puls på 190 redan efter fem minuter.

Olivia Löfqvist stod för 6 mål i matchen (arkivbild)

Vi fick också stifta bekantskap med LUGI´s senaste nyförvärv, Laura Nielsen. Hon kom in efter ca 11 minuter och gjorde ett mål i första halvlek.

I andra halvlek tog gästerna kommandot direkt och Kenneth Andersson tog timeout två gånger i inledningen. Nu hjälpte detta dock inte, utan Heid fortsatte att ha bra utdelning från sina kanter. Både Johanna Einarsson och Linn Hansson hade ett stort övertag på LUGI´s målvakter. På andra sidan var det däremot tvärtom. Miranda Nasser i Heid-målet stod stabilt mellan stolparna och noterades för över 20 räddningar. Hon fick dock inte priset som Heids bästa spelare. Det priset gick istället till Johanna Flygelholm.

Siffrorna rann iväg ordentligt och gästerna ledde ett tag med hela 10 mål innan LUGI putsade till siffrorna på slutet.

28 mål framåt får ändå räknas som godkänt av LUGI. Att hemmalaget inte orkade hålla emot bakåt är kanske inte så konstigt med tanke på situationen som varit den senaste tiden. Tyra Axnér och Olivia Löfqvist blev LUGI´s bästa målskyttar med 7 respektive 6 mål.

Nästa match för LUGI´s del är redan på fredag, då man möter Önnered på bortaplan.