LUGI fick revansch på Kristianstad

LUGI var ute efter revansch på Kristianstad efter förlusterna i cupen för några veckor sedan. Ett formstarkt KHK kunde dock inte stå emot ett, för dagen, riktigt taggat och spelsuget hemmalag. LUGI vann till slut med 32-27 och tog därmed två nya poäng i SHE.

En välspelad, tuff, svängig och sevärd första halvlek bjöds publiken på i Sparbanken Skåne Arena. Kanske är svängig det ord som bäst beskriver de inledande 30 minuterna. Via 4-0, 5-6, 6-9, 10-10 osv kunde till slut de vinröda gå till halvtidsvila med 16-14. I början var det LUGI’s snabba kontringar och spelvändningar som gav resultat, men även ett tålmodigt anfallsspel skördade framgång. 16 mål framåt är ju ett tydligt bevis på detta. Mest framgångsrika målmässigt under första halvlek var Emma Navne med fem mål och Olivia Löfqvist med fyra mål. En liten notis är att när Emma gjorde sitt fjärde mål betydde det också att hon gjorde sitt 200:e mål i den vinröda tröjan.

I andra halvlek klev Cecilie Bjerre in i handlingen. Hemmalagets tre första mål hade signatur Bjerre skrivet i protokollet. Och hon fortsatte att sprida skräck hos gästerna med sitt skarpa skytte. Samtidigt så började Hanna Popaja storspela i målet och fick stopp på Kristianstads skytte utifrån. Kontringarna satt också och en hel del fina inspel till linjen resulterade också, vilket gjorde att LUGI-segern egentligen aldrig var riktigt hotad i slutet. Och med ett stabilt försvar framför Popaja, så fanns egentligen inte något att klaga på för hemmalaget. En väl genomförd match både spelmässigt och (förmodligen) även taktiskt.

Hanna Popaja gjorde en stormatch mellan stolparna i matchen.

Hos gästerna var det främst Sofia Delac och Maja Hansson som hade bäst utdelning, medan Emma och Olivia delade på att vara målbäst i LUGI med sju mål vardera. Detta må vara en stor fjäder i hatten, men idag gick priset som bästa spelare till målvakten Hanna Popaja. Med ett stort antal fina och avgörande räddningar, var hon nog den avgörande faktorn i matchen.

LUGI tog, som sagt, en ny tvåpoängare i SHE, vilket förde upp laget till en femteplats i tabellen.

Härnäst väntar VästeråsIrsta för LUGI’s del. Den matchen spelas på lördag i Västerås.